За дома

Вълшебни маркери за кухнята и за градината

Маркери, които пишат върху всичко

04.06.2013г. / 16 10ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Тези маркери не са само за децата, но са чудесни и определено ще им донесат много моменти на радост и удовлетворение. Помислете дали да не ги зарадвате за края на учебната година. Ще превърнат ваканцията и дома ви в една цветна приказка. Само трябва да гледате и вие позитивно на живота и да не се ядосвате, ако са изрисували шкафа или масата. Запомнете, докато не е фиксирана картинката с покривен лак, нищо не е загубено.

Снимка: Вергиния Генова

Те ще допаднат и на онези от вас, които обичат да творят в ежедневието си. А може и вече да познавате невероятните им качества. Купувайки от тези маркери, няма да има нужда да купувате едни бои за стъкло, други за дърво, трети за текстил. Онези от нас, които са искали да експериментират, познават този вид разхищение. С тези маркери ще спестите средства и ще внесете повече цвят в дома си.

 

Свързани статии

Тези уникални маркери обаче ще впечатлят не само творческите натури, а и практичните и педантичните. Ще кажете – да бе, да, да не съм луда да си разваля новите мебели с драсканици. Никой не говори за това. А просто да внесете повече ред в дома си. Нали искате всичко да ви е надписано и подредено?! Сега може да надпишете всички бурканчета със сладко, туршии, подправки и т. н. и да въдворите ред в кухнята, килера, детската и като цяло в дома си. След като го направите ще разберете, че тези маркери са ви пръв помощник.

Снимка: Вергиния Генова

Те са мултифункционални – пишат върху всякакви повърхности – керамика, дърво, стъкло, памук.... експериментирайте върху всичко.

Само трябва да разделите произведенията си на временни и уникати.

Онези, които бихте искали да запазите точно с този надпис или тази рисунка задължително трябва да фиксирате с лак за конкретната повърхност. Обикновено лак за декупаж върху дърво, стъкло и т. н.

Ако е някакъв вид плат се фиксира с гореща ютия.

Временните – като например буркана, който е надписан с „маточина“, а след като свърши в него слагате например чубрица може спокойно да не фиксирате, а само да триете и да пишете новото име на продукта.

По този начин може да приучите и децата към организираност.

Не се притеснявайте, че ще се нацапат – всичко се мие и пере, ако не е фиксирано.

Творческите натури могат да използват тези маркери за всичко, за което им хрумне:

  • Да рисуват върху дървени бижута
  • Да си освежат стария порцеланов сервиз
  • Да украсят рамки за снимки
  • Да изрисуват дървени закачалки
  • Да напишат любимата си фраза върху тениска
  • Да изрисуват обикновените стъклени вази
  • Да напишат любовна бележка върху хладилника

Наистина тези маркери могат да се използват буквално за всичко. Хубавото е, че има и голям избор на цветове. А най-търсеният се оказва, че е белият. Ще ги намерите в добрите магазини за художнически материали и разбира се в „Слънчоглед“.

Ако имате идея, но не сте сигурни точно как да я реализирате, попитайте усмихнатите момичета и момчета и те ще ви консултират, така че да направите най-добрия избор и да сътворите шедьоври у дома. Изключително зарибяващо е, но си струва.

Коментирай
Свободно време