За дома

Декориране на великденски яйца със сладкарски бои

Как да си направим красиви великденски яйца с безвредни бои?

13.04.2023г. / 09 32ч.
Илияна Николова
Декориране на великденски яйца със сладкарски бои

Ако не искате да боядисвате великденските си яйца с вредните бои, разпространявани в търговската мрежа, които съдържат множество Е-та, ви предлагаме да декорирате празничните си яйца със сладкарски бои, които се смятат за по-безвредни.

Нужни са ви:

  • Сладкарска боя в цветове по избор
  • Пластмасови лъжички за еднократна употреба
  • Съдове за разтваряне на боята
  • Тавичка, в която да боядисвате
  • Оцет

Начин на приготвяне:


Вземете една голяма купа. Смесете в нея равни части вода и оцет. Разбъркайте добре. Разделете течността в няколко малки чаши и изсипете в тях различните бои. Сварете и охладете яйцата. Подложете си с тавичка, върху която да поливате яйцата с боята, за да не цапате кухнята си. Направете небрежни фигури по яйцата, като ги поливате с боята с помощта на пластмасовите лъжички.

Съветваме ви да започнете с по-светлите цветове, като постепенно преминавате към по-тъмните. Така ще се получи естествено наслояване от тъмно към светло. Въртете яйцата с пръсти, за да се разтече боята неравно по яйцето.

Забележка: След всяко поливане с определен цвят оставяйте яйцето да изсъхне, преди да полеете с друг, за да се постигне максимален ефект и всички цветове да се разграничават.

Снимки и идея: spoonforkbacon.com

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Много готино, но особено ако се прибавят и други цветове
отговор Сигнализирай за неуместен коментар