За дома

Приказни идеи за коледни картички

За повече настроение

10.12.2014г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимкa: thinkstock

Снимкa: thinkstock

Направата на коледна украса е истинско забавление за големи и малки. Тъй като към всеки коледен подарък поднасяме и картичка с пожелание, ще ви покажем как заедно с децата да си направите красиви коледни картички.

За първата идея ще ви трябва цветен кадастрон, цветни блестящи хартии, лепило, брокати, моливи, пастели, малки панделки и всичко, което ви се струва коледно и празнично. Изрежете от кадастрона правоъгълник с желаните от вас размери (всичко зависи колко голяма искате да бъде картичката) и го прегънете внимателно по средата.

След това с помощта на пастели или моливи нарисувайте вашия празничен мотив. Тук имате пълна свобода. В тази идея например има снежен човек, както и елхичка, изрязана от цветна хартия, а след това залепена.

Свързани статии

Добавете повече блясък с помощта на брокати. Нанесете малко лепило върху хартията и преди да е изсъхнало посипете с цветен прашец. Докато създавате вашите картички ще ви хрумнат още много красиви идеи.

Следващият проект е събрал целия блясък и магия на цветните камъни. Отново изрежете парче кадастрон в желания от вас цвят и го прегънете на две. След това с помощта на лепило залепете кристали в различни цветове и размери.

Такива може да си закупите от кинкалериите или книжарниците. Остава да запишете и вашето коледно пожелание.

Снимки: Thinkstock

Коментирай