За дома

Бурканчета пълни с любов и топлина

01.02.2007г. / 11 28ч.
Вергиния Генова
Бурканчета пълни с любов и топлина

Когато отскачаме за кратко на гости с повод или без повод до приятелка или роднини все вземаме по нещо за хапване или за пийване. Обикновено това са бонбони, бутилка безалкохолно, бисквити, които домакинята отваря и всички заедно консумират. А защо да не занесем и ароматен чай? Това е страхотен подарък за любителите на тази напитка. И хем ще има да се почерпите, хем ще е приятна тема за разговор какви билки съдържа и за какво са полезни, хем на домакинята ще й остане приятен спомен от вас – красиво украсено бурканче за чай, което тя може в бъдеще да използва. Разбира се за такъв тип подарък трябва да се подготвим от по-рано – например някой почивен ден докато релаксираме пред голяма чаша чай да сътворим няколко красиви бурканчета, които да използваме при подходящ случай. А когато имаме достатъчно време, сме спокойни и ентусиазирани да експериментираме различни варианти. Бурканчетата може да закупим – приятни и удобни са кръглите бурканчета с дървено капаче. Ако нямаме възможност да купуваме или имаме прекалено много празни бурканчета от бебешка храна например – и те могат да се превърнат в оригинален подарък.

Ако нямаме време, липсват ни умения или просто не ни се занимава, винаги можем да закупим оригинално направени бурканчета, пълни с чай направо от Слънчоглед.

Може да експериментираме с бои за стъкло, като нарисуваме различни елементи – според сезона или според настроението ни.

Когато наближава празникът на Любовта, червените и розовите сърчица затрептяват от само себе си пред погледа. Едно такова бурканче ще внесе много надежда и оптимизъм, дори в кухнята на самотните ви приятелки, ще им напомня, че някъде там Любовта ги чака да я пресрещнат. Излишно е да споменавам, че би зарадвало вашата половинка, ако е любител на горещата напитка. Може да му поднесете подаръка сгушена под завивките, а навсякъде около вас да се носи уханието на чай и ароматни свещи. Или да го изненадате с романтична закуска.

При украсата на бурканчето може да използваме техниката с декупажна хартия и да залепим върху капака и върху стъклото предварително изрязаните елементи. Насипният чай сам по себе си е красив и затова може просто да украсим бурканчето с лико, различни цветни конци, вълна. Да завържем с тях канелени пръчици, дървени мъниста, сушени рози или малка собственоръчно направена картичка. Ако подаръкът е за любимия, посветете му любовно хайку или напишете просто “Обичам те”.

Винаги подходяща при поднасянето на кутийка чай е крилатата фраза на Нанси Рейгън: Жената е като торбичка чай: не знаеш каква е силата й, докато не я пуснеш в гореща вода.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
sevi ( преди 11 години )