За дома

Как да избегнем и да си помогнем при хемороиди и подут корем

Кога забравихме как се ходи до тоалетна?

30.10.2018г. / 11 00ч.
Аз жената
Как да избегнем и да си помогнем при хемороиди и подут корем

Преди около 150 години в Лондон се представя модел на тоалетна чиния, който е най-близкият предшественик на съвременния вариант, който ползваме и до днес.

За добро или лошо, като в този случай за добро, в България „цивилизованата“ тоалетна чиния е стигнала доста по-късно, но вече е задължителен аксесоар за всяка „модерна баня“. Значи ли „цивилизовано“ правилно за здравето, обаче?

В този случай категорично Ви заявяваме, че не, защото хората са създадени да клечат, ходейки по „голяма нужда“, а не да седят. Седейки на тоалетната чиния мускулите на таза застават на 90 градуса, което прави изхождането много по-трудно. Резултатът от това са редица заболявания, от които масово страдаме в наши дни: хемороиди, подут корем, проблеми с тазовото дъно, запек.

Тоалетното столче „Squatty Potty“ е резултат на години съвместна работа между лекари и учени от университета Станфорд. Преминало през редица медицински проучвания, столчето „Squatty Potty“ се препоръчва горещо от гастроентеролози по цял свят, защото поставя тялото в естествената поза за изхождане от 35 градуса при седеж. Това превърна аксесоара в задължителен за всяко здравословно мислещо домакинство в САЩ, Западна Европа и Австралия.

От близо година „Squatty Potty“ е достъпно и на българския пазар, като все повече домакинства се убеждават в ефективността му.

Някои от най-често задаваните въпроси на хората преди да поръчат своето „Squatty Potty“ са изброени по-долу. Може би ще намерите отговори и на Вашите питания:

  • Как се използва?“: тъй като „Squatty Potty“ се съхранява удобно под тоалетната чиния, просто седнете, придърпайте столчето и поставете краката си удобно отгоре. Наведете се леко напред като по този начин поставяте тялото си в естествената клекнала позиция.
  • Как да получа най-добри резултати?“: просто заемете правилната клекнала поза, описана по-горе, и оставете природата да свърши останалото.
  • Какъв е размерът, дали ще стане на моята тоалетна?“: категорично „да“, моделът е съобразен с размерите на всяка стандартна тоалетна.
  • Колко често да го използвам?“: всеки път като ходите до тоалетна, дори по „малка нужда“.
  • Какво да очаквам?“: повечето хора свикват с „новата“ поза веднага, защото тя е естествената за тялото, но може да отнеме до седмица, за да се отпуснете напълно и приспособите.
  • „Какви здравословни проблеми могат да бъдат предотвратени или облекчени с използването на „Squatty Potty“?“: редовната употреба на „Squatty Potty“ може да помогне при запек, хемороиди, проблеми с тазовото дъно, болести на дебелото черво, инфекции на пикочните пътища, подут корем.
  • Мога ли да върна своето „Squatty Potty“, ако все пак не съм доволен“: Да. Производителят гарантира положителните резултати от редовната употреба, но въпреки всичко, ако не сте доволни, можете да се свържете с фирмата вносител в рамките на 14 дни от поръчката за уточнение как да върнете столчето и да получите парите си обратно.

Много допълнителна полезна информация, научни статии и коментари както от специалисти, така и от хора, които вече са се доверили на „Squatty Potty“, може да намерите на официалния сайт на фирмата www.squatty-potty.bg.

Коментирай
Свободно време