За дома

Как да създадем уют в дома?

Обзавеждането, цветовете, интериорът и дизайнът влияят на емоциите ни

08.07.2020г. / 12 18ч.
Аз жената
Как да създадем уют в дома?

Домът ни е отражение на характера, същността и мирогледа ни. Обзавеждането, цветовете, интериорът и дизайнът влияят на емоциите ни, предопределят преживяванията ни у дома и ни разкриват като личности. Домът „говори“ за собственика, рисува ярка картина за него. Важно е да е чист, спретнат, подреден с вкус и мярка. Създаването на уют е в основата на превръщането на жилището в свиден и обичан дом. Постига се с лекота, ако следвате нашите съвети и се вдъхновите от идеите ни – лесни за изпълнение и неизискващи огромни вложения.

1. Забравете за метала у дома. За стилен дом, но с топло излъчване, се спрете на дървото. Ако не може да си позволите цялостно обзавеждане с мебели от масив, купете само масичка с интересен дизайн. При изключително ограничени финанси използвайте самозалепващо фолио с дървесна структура за облепяне.

2. Нови „дрехи“ за стените и пода. Ако търсите уют, заменете камъка, тухлените стени, мрамора с дървен паркет, дървени панели и дърворезбовани елементи за стените или стилни тапети в топли цветове.

3. Не се отказвайте от килимите и пердетата. Алуминиевите дограми и щори са удобни, но пердетата правят стаята завършена. Ефирни и нежни или тежки и надиплени – зависи от цялостното решение за интериора и от вкуса ви. На пода поставете малки килимчета пред зоната за сядане или пред спалнята, не е необходим килим за цялата стая.

4. Ако има 2 неща, които придават мигновено усещане за уютен дом, това са камината в хола и цветният оазис в къта за кафе на терасата или верандата. Няма по-вълшебен и истински уют от създадения от пламъка и примамливо пропукващите цепеници в камината. Цветята пък правят дома зелен, приветлив, изпълнен с живот.

5. Приберете всичко излишно в шкафовете. Претрупаните рафтове не са красиви. Съберете дребните предмети, козметиката, перилните препарати в красиви ратанови кошчета. Дървесната им структура придава топлина на жилището, а усещането за ред – уют.

6. Грозните тръби, минаващи през стаята или банята, скрийте зад дървено пано или с увивно растение – естествено или изкуствено.

7. Уютът е хармония. Внимавайте всичко да е в един стил и в синхрон. Смесването на стилове, неподходящи цветове и предмети прави обстановката тежка, неприятна и дори комична. Изберете един или два и се придържайте към тях.

Надяваме се, че сме ви вдъхновили с идеите си. Те са лесни, създават настроение, може да ги реализирате сами и със скромни финанси. Ако в момента обаче средствата не стигат, но сте решени да направите дома си по-уютен, си направете бърза сметка и се възползвайте например от средства назаем чрез бързи кредити онлайн. След това изберете новите „дрехи“ и стил на вашия дом, напазарувайте и запретнете ръкави. Прекарваме половината си живот у дома – нека го правим с удоволствие, обградени от уют и очарование.

Коментирай