За дома

Как да впечатлите гостите си с перфектната вечеря?

Вижте няколко лесни, но доказано работещи трикове

02.06.2021г. / 07 24ч.
Аз жената
Как да впечатлите гостите си с перфектната вечеря?

Когато организирате вечеря вкъщи, независимо дали е събиране за важен повод, или просто сте решили да поканите група приятели, важно е да се представите като добри домакини. За щастие има много начини, с които да впечатлите приятно гостите си и да им приготвите перфектната вечеря, за която те дълго ще говорят.

Вижте няколко лесни, но доказано работещи трикове и не забравяйте да ги изпробвате следващия път, когато организирате събиране вкъщи:

Планирайте менюто

Храната, която ще поднесете, ще бъде център на внимание през цялата вечер. Затова е необходимо да помислите какви ястия ще приготвите и ще сервирате на своите гости. На етап планиране е важно да изберете меню, което е консистентно. Това означава да подберете предястие, основно и десерт, които вкусово си подхождат. Трябва да бъдете внимателни при съчетаването на много и различни кухни, защото с желанието си да създадете разнообразие, може отделните компоненти от менюто да не си подхождат изобщо.

Ако имате нужда от вдъхновение, може да разгледате седмичната Kaufland брошура, в която ще откриете актуални предложения и чудесни отстъпки на редица продукти.

На този етап, освен за храната, трябва да помислите и за напитките, които ще сервирате. Ако не познавате предпочитанията на гостите си, добре е да предложите по-голям набор от алкохолни и безалкохолни питиета, за да имат избор.

Време е за пазаруване

След като сте наясно какво ще е менюто, идва ред да купите всички съставки, необходими за да приготвите планираните ястия. За да не забравите нещо, най-добре е предварително да си направите списък с нещата, които трябва да купите.

Ако в деня на събитието няма да имате достатъчно време, за да съчетаете ходенето до магазина и готвенето, не се притеснявайте. Вариант е да напазарувате предишния ден. Ако обаче искате всички продукти да са пресни и свежи, добра идея е да заложите на онлайн пазаруване на хранителни стоки. По този начин няма да губите време в магазина, а торбите с продукти ще ви бъдат доставени до входната врата. Удобно, нали?

Развихрете се в кухнята

Постарайте се да си отделите достатъчно време за подготовка, преди гостите да са дошли. Това включва както готвенето, така и подреждането на масата. Като домакини, вероятно вие също ще се нуждаете от няколко минути, за да се премените от готварската престилка в красив тоалет.

Затова, добра идея е да започнете първо с ястията, които изискват най-дълго време за приготвяне. Обикновено това са месата, различни основни ястия, а също и повечето десерти, които трябва да престоят известно време в хладилника, преди да бъдат поднесени.

Подреждане и декорация на масата

Не е нужно да претрупвате масата с множество декорации, но няколко свещи или красиви цветя определено ще създадат приятна атмосфера за гостите. Ако имате подходящ сервиз, добра идея е да го използвате, за да имат всички гости еднакви чинии и прибори. Така масата ще изглежда много по-изискана и определено ще направите добро впечатление.

Един трик, който може да приложите, ако масата, с която разполагате, не е достатъчно голяма, е да добавите помощна маса. Върху нея може да наредите предястията или да сервирате коктейлите – ще изглежда много ефектно.

Отделете внимание на всеки гост

Най-важният съвет е да отделите достатъчно внимание на всеки гост. Именно това е основно условие, за да се отличите като добри домакини. Не забравяйте да се забавлявате и да се погрижите за доброто настроение на всички присъстващи.

Коментирай