За дома

Каква енергия има домът с източно изложение според фъншуй?

Как да подобрите енергията Чи вкъщи

14.03.2022г. / 06 26ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй е древна източна наука, която разглежда потока на енергията Чи навсякъде около вас, включително в дома. Една от многобройните идеи на фъншуй е да създаде такива пространства в жилището, които да позволяват на енергията да преминава свободно, да поддържа баланса и хармонията в дома и на живеещите в него. Въпреки че фъншуй е разработена в Древен Китай, с течение на времето тази система от схващания се е развила в много различни школи с различни методи и гледни точки.

6 прости начина да използвате фъншуй в дома си

Според някои от тези школи, значение във фъншуй има и разположението на дома. В предходна статия разгледахме каква енергия носи домът, ако има южно изложение. Статията можете да си припомните тук. В тази статия ще се спрем на жилищата с източно изложение и каква енергия носят те според фъншуй, как да го подредите, какви цветове да изберете, за да помогнете на енергията да тече свободно и хармонично.

Как да активирате енергията в дом с източно изложение?

За да активирате енергията в източно ориентирано жилище, можете да внесете дървен елемент, който да поддържа тази посока. Водните елементи също подхранват енергията в жилища с южно изложение, защото водата подхранва дървото, като част от цикъла на петте елемента според фъншуй. Можете да поставите входна врата от масивно дърво, боядисана в синьо или зелено.

Елементи и цветове, олицетворяващи дърво и вода

Един от начините, по които можете да внесете тези поддържащи елементи в дома си, са цветовете. Те са символ на елементите, които олицетворяват. Ако искате да подсилите енергията в жилището си с източно изложение, добавете колкото се може повече дървесни и водни цветове във всякакви нюанси.

Елементи от фъншуй, които прочистват енергията вкъщи (галерия)

Дървото е свързано със зелени цветове, преливащи нюанси в кафяво-оранжевата гама. Водата е свързана с черно, тъмносиньо, светлосиньо, нефритено, гранични нюанси между черното и сивото (въглен).

Свързани статии

Изберете дървета от Изтока

Можете да украсите дома си с дървесни видове, виреещи на Изток. Зелените стайни растения са чудесен начин да канализирате Чи в дома си. Те ще ви донесат растеж, просперитет, щедрост. Помислете и как да осигурите повече светлина в дома си.

Дървесната енергия се свързва с нови висоти. Изберете високи стайни дървесни видове, които да имат ясно изразен ствол. Това носи успех, просперитет и подобрява здравината на дома, сплотява семейството.

Фъншуй растения за любов, късмет, успех, пари

Можете също да добавите украшения с течаща вода в дома си, за да стимулирате енергията в него. Можете да добавите течащ фонтан, включващ вълнообразни форми и скокове. Това стимулира творческото мислене и помага да излезете извън рамките.

 

Коментирай