За дома

Символно значение на пауна в дома според фъншуй

Как да използвате този елемент за подобряване на енергията вкъщи

03.04.2022г. / 07 58ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй е древно източно изкуство, с помощта на което можете да подобрите енергията в дома си и в живота си. С правилните техники на подредба и подбор на елементи, цветове, декорации със символно значение можете да помогнете на енергията Чи да тече свободно през пространството, което обитавате и да ви помага така, че да живеете в хармония, щастие и просперитет.

Фъншуй растения за любов, късмет, успех, пари

Много хора погрешно смятат, че фъншуй се свежда само до подреждането на мебелите в дома. Това изкуство далеч надскача простото разположение на вещите в пространството. Фъншуй има дълбока връзка с природата и стремежа да живеем в хармония със заобикалящия ни природен свят. И като част от него са животните, растенията, природните явления и стихии.

Паунът има мощно символно значение във фъншуй. Можете да го използвате, за да подобрите енергията в дома си по креативни и красиви начини.

Какво е символното значение на пауна във фъншуй?

Паунът е красива птица, която във фъншуй символизира красота и достойнство. Връзката му с красотата е очевидна. Това е една от най-цветните и величествени птици, която притежава несъмнена способност да впечатлява визуално. Отношението към пауна във фъншуй идва от факта, че перата му са били предоставяни на китайските императори в знак на почетен дар. Тоест, те се смятат за символ на успех, богатство и важност.

Фъншуй съвети за здраве и благополучие

Паунът е свързан още и с мъдростта и състраданието. Елегантната птица с величествена осанка се свързва с феникса във фъншуй, който е едно от четирите небесни животни, свързани с посоката юг. Тази посока се свързва със славата, успеха, добрата репутация и просперитета, според thespruce.com.

Как да използвате символа на пауна в дома си?

Има много начини, по които да включите пауна в жилището си по великолепен начин, така че да ви помогне да канализирате енергията в него. Красиви произведения на изкуството, изобразяващи паун са един от най-подходящите начини да добавите този символен знак в дома си. Можете да го откриете върху текстил, под формата на статуетки, картини, предмети и други произведения на изкуството.

Каква енергия има домът със северно изложение според фъншуй

Можете да използвате паунови пера, поставени в дълбока ваза в южния край на жилището си. Можете и да ги прикрепите на стената вместо картина.

Активирайте огнения елемент в дома

Паунът се свързва с огнения елемент по линията на феникса. Огънят е един от петте елемента във фъншуй и се свързва със страстта, движението напред, новото начало, сътворението и успеха. Съчетанието между паунови и огнени символи и цветове носи успех в дома, особено ако са поставени в южната част на жилището.

Коментирай