За дома

Капсулите за пране на Ariel вече са в нова картонена опаковка

Иновативното решение на компанията, част от портфолиото на Procter & Gamble, е поредната стъпка в посока изпълнение на устойчивите ѝ цели за 2030 година

02.12.2022г. / 16 03ч.
Мария Дуковска
Капсулите за пране на Ariel вече са в нова картонена опаковка

Ariel представи на българския пазар новата картонена ECOCLIC® опаковка за своите капсули за пране Ariel All-in-1 PODs. Опаковката на продукта е изработена от FSC сертифициран картон и е проектирана така, че да бъде лесна за използване от хора с увреждания на опорно-двигателната и зрителна система, без да прави компромиси по отношение на безопасността при децата. Вследствие на 4 години разработки и проучвания сред 2 500 потребители в Европа ECOCLIC® картонената кутия на Ariel е поредната стъпка на бранда, част от Procter & Gamble, в посока по-устойчиво развитие.

Намаляване на пластмасата

Новата картонена опаковка на капсулите за пране Ariel All-in-1 PODs е FSC сертифицирана и напълно рециклируема. От компанията са изчислили, че ако всички потребители на пластмасовите кутии на Ariel All-in-1 PODs преминат към новата картонена кутия ECOCLIC®, биха могли да се спестят до 6500 тона пластмаса годишно в Европа. В допълнение, кутията ECOCLIC® е направена от над 70% рециклирани влакна. Този ход е от съществено значение по линия обещанието на Ariel да помогне за намаляване на необработената пластмаса в Европа при сектора за перилни препарати с 30% до 2025 година.

Разработено с грижа за всички

Освен намаляването на употреба на пластмаса, новоразработената опаковка на Ariel е по-ергономична за използване. Кутията издава щракащ звук, с което известява, че опаковката е правилно затворена след употреба.

Кутията ECOCLIC® на Ariel включва и новосъздадения тактилен маркер и технология NaviLens, за да помогне на хората със зрителни, опорно-двигателни или когнитивни увреждания да боравят свободно с нея. Тактилният маркер е релефен от външната страна на кутията върху горния панел и е под формата на перална машина. Той е разработен от Procter & Gamble, за да помогне на хората с увредено зрение да разпознаят, че купуват перилен препарат. NaviLens е специално разработено приложение за хора с увредено зрение. След като NaviLens бъде инсталирано, потребителите могат да сканират продукта през камерата на своето устройство, за да получат важна информация за опаковката и продукта, чрез аудио или голям ясен текст, и да намерят къде се намира продуктът с голяма точност, използвайки AR технология. Кодовете на NaviLens могат да бъдат сканирани от повече от 12 пъти по-далечни разстояния в сравнение с QR или баркодове.

Пране на по-ниска температура

Докато се стреми към по-устойчиви опаковки, Ariel остава отдадена на мисията си да предлага безупречна почистваща сила и свежест, за да помогне за намаляване на вредното въздействие на прането при всяка стъпка. Новите Ariel All-in-1 PODs капсули за пране са проектирани ефикасно да отстраняват петна, дори в студена вода.

Елван Онал, старши вицепрезидент на Procter & Gamble за Европа при сектора на перилните препарати коментира, че: „Картонената опаковка е една от най-големите иновации на Ariel. Вече сме в състояние да предложим цялостно решение при категорията на перилните препарати, с което се намалява пластмасата, но се запазват високите стандарти за безопасност на децата. Това, заедно с безупречната почистваща сила на Ariel във студена вода, бележи напредък в нашето пътуване с цел да помогнем за намаляване на въглеродния отпечатък от прането върху околната среда.“

Почти 60% от въглеродния отпечатък на прането идва от нагряването на водата. Ако температурата на пране се намали дори с 10°C, може да се намали и въздействието върху околната среда. Например ако всеки в Европа намали температурата на пране от 40°C на 30°C, биха могли да се спестят 3,5 милиона тона CO2 годишно, което се равнява на премахването на два милиона коли от пътя. А преминаването към по-студено пране е по-добро и за дълготрайността на дрехите, тъй като предпазва тъканите за по-дълго. При промяна в температурата на пране от 60°C на 30°C, може да се използва до 60% по-малко електроенергия, което би могло да окаже влияние и върху потреблението на електроенергия.

Коментирай