За дома

Ти избираш: Великден с вкус на шоколад, стафиди или ароматни портокалови корички

19.04.2024г. / 10 34ч.
Мария Дуковска

Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg

Снимка: Envato.

Снимка: Envato.

Има ли нещо по-прекрасно, желано и неустоимо за хапване покрай Великден от негово величество козунака? Хрупкавата му златиста коричка и разнообразните вкусове изкушават сетивата ни до краен предел – със стафиди, сушени плодове, шоколадови парченца, локум, печени орехи и какво ли още не. Разтапящите се в устата тестени конци са признак на майсторство и не всеки успява да постигне съвършенството при приготвянето на това печиво. Затова е нужно време и търпение. Важен е както процесът на втасване, така и задължителното ръчно месене. Все неща, които могат да се окажат препъникамък за всеки по-неопитен кулинар.

Но дори да не разполагаме с нужното време или опит, няма място за притеснения! Още сега в най-близкия Lidl можем да открием изобилие от ароматни и вкусни козуначени предложения.

Прясно изпечени от „Фурната на Lidl“ или празнично пакетирани и подредени по рафтовете, козунаците на веригата ни доставят така желания и любим домашен вкус, създаден изцяло от родни производители.

За празничната великденска трапеза от „Фурната на Lidl“ можем да си осигурим прясно изпечен козунак класик 500 г, със стафиди или орехов пълнеж или панетоне със стафиди, сушени плодове и шоколад, което се предлага в опаковка от 350 г.

От пакетираните предложения изборът също е богат – козунак с филирани бадеми и шоколад на цена 5,99 лв. за 450 г опаковка, както и любимите на всички козуначени предложения от собствената марка на веригата „Родна стряха“. Те включват козунаци със стафиди, портокалови корички или шоколадови парченца. Никак не са за изпускане и тематичните изкушения от марката Favorina, които се предлагат специално за празника – панетоне със стафиди или с шоколадови парченца. Доказателство за отличното качество на козуначените предложения от Lidl e завоюваното престижно второ място на едно от последните издания на Световното по козунаци през 2022 г.! В него журито е дегустирало изцяло на сляпо от сладките тестени печива, като в надпреварата са взели участие редица професионални и занаятчийски пекарни.

Независимо на кои козуначени предложения ще заложите тази година за вашата вкусна великденска трапеза, най-важното е да бъдете заобиколени от най-любимите за вас хора. Дали празникът ще бъде с вкус на шоколад, стафиди или ароматни портокалови корички, оставяме на вашето лично предпочитание. За финал не пропускайте да разгледате и седмичната брошура на Lidl, в която ще откриете голямо разнообразие от качествени предложения за Великден с познатите за веригата оптимални цени. Пожелаваме ви весели празници!