Здраве и красота

Липосукцията - ДА или НЕ

14.07.2005г. / 10 22ч.
Аз жената
Липосукцията - ДА или НЕ

Липосукцията е начин да се отървем от нежеланите натрупани мазнини, които не можем да свалим само с диети. Това е една от най-популярните процедури в козметичната хирургия. Прилага се най-често при корема, бедрата, вътрешните страни на колената, хълбоците и гърба. Липосукцията също така може да подчертае контурите на лицето и шията.

С възрастта мастната тъкан започва да не се регенерира, което води до постепенното й натрупване. Липосукцията не се препоръчва при прогресивно напълняване. Най-добре е лица с локално натрупване на мазнини да бъдат оперирани на млада възраст, тъй като след третото десетилетие е по- трудно да бъде преустановен ефектът на гравитацията.

По време на обикновена липосукция се инфилтрират около 5- 6 литра течност. Модерните методи правят все по-лесни, безболезнени и без белези тези манипулации. Все повече са и центровете у нас, които предлагат подобни манипулации. Все повече са и хората, които прибягват към липосукция, като най-честият мотив е, разбира се – красотата.

Коментирай