Здраве и красота

Шарън Олдам: Звездите са красиви, защото полагат всекидневни грижи

Иновативна козметична терапия, алтернатива на ботокса, подмладява кожата

26.11.2012г. / 11 22ч.
Аз жената
Снимка:Петър Чолаков от фотографска агенция Great Photo Art

Снимка:Петър Чолаков от фотографска агенция Great Photo Art

Шарън Олдам е козметичен терапевт от световна величина с над 30 години опит в козметичната индустрия. През 2008 г. се присъединява към компанията на австралийската марка Intraceuticals. В момента заема позицията мениджър на образователния департамент на компанията за Европа. Шарън е и личен терапевт на младите изгряващи звезди от X Factor във Великобритания. Тя заедно с „звездните терапевти“ Джина Брук и Мишел Пек се грижи Мадона, Виктория Бекъм, Ева Лонгория, Наоми Кембъл да бъдат снабдени с продуктите на марката.

Свързани статии

Шарън, как станахте терапевт на участниците в X Factor Великобритания?

Бях привлечена от главния гримьор на шоуто да се грижа за лицата на участниците преди да им бъде нанесен гримът преди всяко участие.

Как точно се грижите за лицата им преди грим?

Те редовно се подлагат на терапията. Серумите и домашната грижа, които са част от терапията, обаче са различни в зависимост от типа кожа и нуждите на всеки участник.

Смятате ли, че част от успеха им се дължи на вашите грижи за тяхната кожа и добър външен вид?

Не бих казала, че терапията е част от успеха им, каквито са талантът и личността им, но вярвам, че когато изглеждат добре, те се чувстват по-уверени в себе си, когато се показват пред камера.

Какво всъщност представлява терапията Intraceuticals и какъв е ефектът от нея?

Това е терапия с мигновен ефект. Тя хидратира кожата в дълбочина. Включва терапевтичен клас кислород под налягане, който помага активните частици от серумите за хидратация и подхранване на кожата да достигнат в дълбочина. Тя е подкрепена и от уникален режим за домашна грижа, който поддържа ефекта от терапията.

Кое е иновативното в терапията?

Според мен това е кислородът под налягане, който се използва, за да достави молекулите на серума до дълбоките слоеве на кожата. Това прави метода единствен по рода си, който е способен да разпространи хиалуроновата киселина на голяма площ без да има нужда от игли.

Знаем, че терапията е известна като Терапията на звездите в Холивуд. Защо я предпочитат пред ботокса, например?

Атокселин терапията на Intraceuticals е естествената алтернатива на ботокса и когато се прилага редовно намалява бръчките и фините линии до над 60% без да променя мимиките.

Ще ни разкажете ли повече за опита си с прилагането на терапията върху лицата на популярни личности?

Предпочитам да не обсъждам клиентите си, защото вярвам, че имат право на личен живот и неприкосновеност. Всичките ми клиенти са еднакво важни за мен, независимо дали са известни или не. Имам над 30 години опит в тази индустрия и съм се срещала и работила заедно с много от т. нар. „звездни терапевти“. Те не са по-добри в това, което правят всички останали терапевти, които си вършат работата дискретно. Преди много години реших да се придържам стриктно към професионализма си, вместо да се идентифицирам с тези, които третирам.

Кога и по какви поводи популярните личности прибягват до терапията?

Те се подлагат на терапията редовно, за да поддържат кожата си здрава и хидратирана. Когато трябва да се появят на червения килим и трябва да ги фотографират или да се снимат във филм, използват терапията, за да предпазват кожата си.

Какво означава красотата за вас?

Бюти индустрията е много важна за мен, тъй като се занимавам с красота вече повече от 30 години. Обожавам работата си и не мога да си представя какво друго бих правила. Красотата е много повече от това как изглежда един човек. Вярвам, че красотата идва отвътре и е много повече от един добър външен вид. Всеки може да изглежда добре по своему с много малко усилия.

Каква е европейската представа за красотата?

Не мисля, че представата за красота в Европа е различна от където и да е било другаде по света. Хората по света започват да се грижат все повече за външния си вид, което е хубаво.

Виждате ли разлика в отношението на хората към красотата в различните краища на света?

Не. Аз пътувам много и забавното е, че във всяка страна, в която отида хората казват, че бюти пазарът при тях е различен от този, в която и да е друга страна по света. Всъщност всяка жена иска да изглежда добре независимо в коя част от света живее. Това се отнася и за мъжете. Нещо, което намирам за странно е, че хората са склонни да дават милиони евро за дизайнерски дрехи, но се скъпят да плащат за грижа за кожата, а трябва да е обратното. В крайна сметка кожата е дрехата, която никога не можем да свалим. Тя никога не излиза от мода. Грижата за кожата е много важна. Тя създава първото впечатление за нас и не може да бъде прикрита.

Кои нации имат най-хубава кожа?

Тези, които имат умерен климат. Силното слънце не е полезно за кожата.

Какво мислите за ботокса, лифтинга и другите инвазивни корекции по лицето?

Не съм против ботокса. Когато се поставя от специалист, резултатите са невероятни. Но когато не се поставя от човек, който наистина знае какво прави, много неща могат да се объркат. Филърите, когато се поставят от опитен специалист също могат да имат невероятен ефект. Тайната на страхотните козметични процедури е да не си личи да си правил нещо по себе си, просто хората коментират че изглеждаш добре. Също така не съм против пластичната и козметична хирургия, ако хората я правят с основателна причина. Мисля, че хирургията трябва да бъде използвана да подчертае естественото, а не да го трансформира. Що се отнася до инвазивните процедури моят съвет е внимателно да избирате лекаря или хирурга при когото отивате. Търсете внимателно, искайте да видите какво са правили досега и контактувайте с хора, които вече са използвали услугите му.

Какво ще посъветвате българските жени за хубава кожа?

Една дума – Intraceuticals. Защо да се примирявате с по-малкото, когато можете да имате най-доброто. Терапията има невероятен подход към кожата. Дехидратацията е основната причина за стареенето на кожата, а нито една друга процедура не хидратира кожата по-добре.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
( преди 11 години )
Какви са тези статии, за Бога?! Звездите били красиви, защото се поддържали. Ние 'простосмъртните' също се поддържаме, какво, искате да ни обидите лично ли? Просто истината е, че те имат пластични операции и както казва коментатора преди мен диетолози и т.н.Стига сте писали глупости....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
грозната бети ( преди 11 години )
Звездите имат цял екип елитни професионалисти които се грижат за тях,нормално е човек да не знае и може всичко,затова е хубаво когато има на кой да разчиташ,фризьор,гримьор,дизайнер,личен треньор,стоматолог,диетолог,психоаналитик..обикновенните хора немогат да си позволят редовно подобни грижи,дори тази на снимката,която ни поучава прилича на ***,поне тя да изглеждаше горе/долу добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар