Здраве и красота

7 съвета как да изглеждаме красиви на снимки

Красиви на живо, грозни на снимки

24.01.2013г. / 11 30ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всички жени сме красиви на живо, но когато се видим на снимка, рядко се харесваме. Как да се научим да се снимаме така, че да изглеждаме красиви завинаги на фотосите. В какво се крие фотогеничността на някои лица – единствено в свободното им позиране пред камера. А последното се учи и не отнема дълго време.

1. Не се обличайте в ярка дреха, защото тя ще отвлече вниманието от лицето ви. Все пак се съобразете с цветовете, които ви отиват. За портретна снимка сложете тъмна блуза. Не обличайте черно, освен ако не искате снимки в стил „Вампирски здрач“.

2. Ако имате едро лице и тяло, не позволявайте да ви снимат отгоре надолу. Застанете точно срещу фотообектива и с поглед вперен напред.

3. Най-добре излизат на снимки жените с дълги коси. Ако имате къса коса, направете си обемна прическа и съвсем малко я загладете назад към ушите.

Свързани статии

4. Гримирайте клепачите си с бели/сребристи сенки.

5. За красива и естествена усмивка сложете езика си зад горните зъби. Сложете на устните си блясък, а не ярко червило.

6. Ако сте ниска, снимайте се на стълба и помолете фотографа да слезе няколко стъпала по-надолу от вас. Така краката ви ще изглеждат по-дълги и силуетът ви по-изящен.

7. Усмихнете се така, сякаш е най-щастливият ден в живота ви. Представете си, че сте световен фотомодел и изглеждате превъзходно!

Коментирай
10 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 11 години )
Който си е грозен, само фотошопа го спасява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар