Здраве и красота

Упражнения за тънка талия

Как да премахнем „любовните дръжки“

22.07.2013г. / 14 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

По време на летния отпуск всеки от нас се наслаждава на почивката и хубавата храна. Движим се по-малко и резултатите са налице. Веднага забелязваме натрупванията в областта на коремчето и талията. Обличаме любимите дънки, но не изглеждаме така, както преди почивката.

„Любовните дръжки“ веднага се показват. И въпреки, че сме се върнали към здравословния си начин на хранене е необходима и лека гимнастика, за да премахнем тези натрупвания.

Свързани статии

Ето няколко упражнения, които ще ви помогнат бързо да върнете старата си фигура.

Легнете по гръб, вдигнете и свийте леко краката. Започнете да ги движите така, сякаш карате колело. Това упражнение може да се прави от двама души, което го прави забавно. Вторият човек трябва да допре ходила до вашите и така двамата да се движите в синхрон.

Легнете по гръб и свийте краката под ъгъл 90 градуса ( така, че ходилата да опират на пода). Започнете да вдигате единия крак към гърдите и се опитайте да докоснете коляното му с противоположната страна. Например: вдигате леко десния крак и с левия лакът се опитвате да докоснете коляното. След това опитайте с другия. Едновременно повдигате крака и горната част на тялото.

Заемете разкрачен стоеж. Нека краката са на ширината на раменете. Сега свивайки единия крак отново се опитайте да го докоснете с лакътя на противоположната ръка. Сами ще усетите нещо като леко усукване в талията. След това направете движението и с другия крак.

Заемете разкрачен стоеж, краката да са на ширината на раменете. Ръцете вдигнете над главата. Сега започнете да свивате единия крак встрани и едновременно с това да свивате и ръката. Например: Свивате в страни десен крак и заедно с него свивате и дясната ръка в лакътя. След това работете и за лявата страна.

Още упражнения може да видите в следващото видео.

Започнете да правите тези упражнения с повече серии и по-малки повторения. Така постепенно увеличавайте повторенията. Винаги преди физическа активност загрявайте добре с лека гимнастика за горна и долна част на тялото.

Коментирай