Здраве и красота

Как да направим веждите си красиви?

Няколко съвета по отношение на веждите за начинаещи

19.09.2013г. / 12 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Shc.hu

Снимка: Shc.hu

Много от жените постоянно се вглеждат в огледалото и постоянно откриват съществени и несъществени недостатъци. Някои смятат, че веждите им са прекалено дебели, други ги мислят за прекалено тънки, трети пък искат да ги потъмнят.

Всеки иска да прави някакви подобрения, къде под влияние на приятелките си, къде защото модата така диктува или пък колежките се подиграват зад гърба.

Свързани статии

Няколко съвета за начинаещи.

Първият и основен съвет, ако не искате да сбъркате и да се направите по-смешна, отколкото сте, като например едната вежда я изскубете повече, отколкото другата, да направите дупка по средата на веждата или нещо от сорта – посещавайте редовно козметик. Или пък си повтаряйте по-често, че коса и косми бързо растат.

Отстранявайте ненужните според вас косъмчета веднага след баня, защото тогава те се изскубват много по-лесно.

Старайте се не да ги късате, а да вадите косъмчетата с луковицата.

Махайте косъмчетата ред по ред. Първо най-горния, след това следващия и така, докато прецените, че е достатъчно. Никога не махайте просто така косъмчета от средата на веждата, защото може да направите неестетична дупка.

Подстригването на косъмчетата, които стърчат насам-натам наистина е много трудна работа, имайки предвид, че трябва да боравим едновременно с огледало, ножичка и много вероятно неуверена ръка. Някой хора са левичари и не могат да се справят с дясната ръка, други обратно, така че това определено създава проблеми. Ако не можете да се справите сами или пък не може да посетите козметик, то по-добре помолете някоя приятелка да се справи с тази задача.

Внимавайте обаче да не си развалите приятелството заради няколко подстригани косъмчета!

Излишно е да казвам, че бръсненето на веждите е безумна идея.

Винаги премахвайте излишните косъмчета на силна слънчева светлина, ако имате и допълнително осветление и увеличително огледало още по-добре.

Коментирай
Свободно време