Здраве и красота

Лифтинг в обедната почивка – вече е възможно

Нов безболезнен и бърз начин да заличите следите на времето

16.12.2013г. / 09 11ч.
Аз жената
Лифтинг в обедната почивка – вече е възможно

Първите следи на времето, забелязани в огледалото, поставят въпроса какво може да се направи за възстановяване на отпусната и повехнала кожа. Пластиката на лицето (фейслифт) е една възможност. Това е хирургическа намеса, съпроводена с наличието на шевове, като непосредствено след операцията отокът е значителен и са налице синини по клепачите и лицето. Социалният живот се ограничава за няколко дни, а белезите се забелязват месеци след операцията.

Алтернативата – тредлифтинг с мезоконци. Тредлифтингът е минимално-инвазивна процедура, без необходимост от анестезия, трае около 30 минути и може да бъде извършена в обедната почивка. Възстановителен период практически отсъства. Моменталният резултат е видим веднага – повдигане и стягане на отпуснати тъкани. Имплантираните мезоконци дават основа на кожата и стимулират микроциркулацията и производството на колаген, което подобрява цвета и релефа. Поставянето на конците е безболезнено, а входните точки на иглите не оставят белези.

Какво представляват мезоконците?

Мезоконците Lead Fine Lift са система от игла и поставена в нея монофиламентна нишка от полидиоксанон. Иглите са изключително тънки, шлифовани и заточени по патентована технология. Входните точки се затварят бързо и без следи.

За кого е подходящ тредлифтингът с мезоконци?

Методиката няма възрастови ограничения. Използва се дори при млади жени с цел предотвратяване изменения на кожата. Приложима е в много зони на тялото – чело, клепачи, устни, шия, ръце, китки, гърди, корем, седалище и крака. Кратката продължителност и атравматичността на техниката я прави подходяща за пациентки, които за първи път се осмеляват на разкрасителна процедура, както и за такива, които имат желание да я комбинират с други естетични процедури.

Кога и къде възниква тредлифтингът?

Методиката идва от Югоизточна Азия и води началото си от акупунктурата. В областта на естетиката там се използва от около 5 години. Методът е много древен – вЕгипет, преди 5000 години лекарите са вкарвали подкожно косми от камила и са постигали подмладяване на кожата. В Русия тредлифтингът достига преди 2 години, като техниката бива адаптирана към особеностите на европейските лица и характерните типове стареене. В момента тредлифтингът се разпространява в Европа.

Тази изключителна процедура вече е достъпна и у нас. Повече информация и списък със сертифицираните дерматологични клиники, можете да намерите на сайта www.mezokontsi.bg .

Коментирай
Свободно време