Много жени страдат от неприятния проблем „мазнинки по гърба“ или по-точно в областта около колана на сутиена. Получава се неприятна гледка, наподобяваща превтасало тесто, излизащо от тепсията.

Това си личи най-много в прилепнали дрехи и ефирни материи, падащи свободно по тялото. Няма жена, която да не иска да се отърве от тези досадни „екстри“. Но това става само чрез упорити тренировки. Нужно е да се свалят необходимите килограми и да стегнат добре мускулите на гърба.

Кои са най-подходящите упражнения за сваляне на тлъстините по гърба?

Кардио

Кардио тренировките са един от най-ефективните начини да се отървете от излишните килограми като начало. Тичането, енергичното ходене, плуването или карането на колело са добър избор за кардио тренировка.

За да има положителен ефект е добре да се правят сесии по 60 минути поне 5 пъти в седмицата.

Тонизиране

Съсредоточете се и върху тонизирането на гърба. За целта е много важна правилната стойка. Упражненията, които ще ви помогнат за това са прости – изпъвайте гърба си назад за няколко секунди, след това напред. Повторете това няколко пъти през деня, особено ако работите на бюро.

Още по темата

Практикувайте йога

Йогата е много полезна за изглаждането на мазнините по гърба. Правилните дишане и стойка помагат за изгарянето на тези излишни мазнини. Бавното, но методично стягане на мускулатурата постепенно приглажда излишъците от мастна тъкан, като едновременно стяга и укрепва.

Яжте по-разумно

Избирайте здравословни храни, които ще намалят риска от поява и разрастване на участъците с излишна мастна тъкан. Опитайте се да превърнете това в рутина, а не само докато постигнете желания ефект.

Освежете гардероба си

Докато успеете да влезете отново във форма, спрете да носите старите си дрехи. Дори и да ви стават, те все пак прилепват прекалено и подчертават онова, което не бива да се вижда. Превъзмогнете факта, че трябва да си купите по-големи дрехи.

Много хора се плашат от това, защото купуването на по-големи дрехи подсъзнателно означава да си признаете, че сте напълнели. Осъзнайте, че е важно да изглеждате добре, независимо в кой размер напъхвате тялото си.