Здраве и красота

Важно за зимата

13.11.2006г. / 09 39ч.
Джадала Мария
Важно за зимата

За да се подготвим за зимата – студа, вятъра, слънцето и да не допуснем да ни завари неподготвени – ето петте най-важни малки детайла, след като вече сме избрали ботуши и връхни дрехи.

Слънчеви очила

Дори да си мислите, че за зимата не ви трябват – факт е, че слънчеви очила са ви много по-необходими именно през този сезон. Зимно време слънцето грее косо по нашите географски ширини и това, съчетано с отблясъците му по снега, които умножават многократно ефекта, прави наличието на добри слънцезащитни очила с UV защита повече от необходими.

Витамини

Витамините са от изключително значение именно за този сезон – края на есента и началото на зимата. Пийте и в естествен и във вид на таблетки или хранителни добавки. Позволявайте си поне веднъж дневно сок от прясно изцедени моркови или цитруси (лимон, портокал и грейпфрут). Това ще ви зареди с енергия, а и ще помогне на тялото ви да се бори по-лесно с вирусите наоколо.

Гланц за устните

Класическият вазелин също би свършил работа, но при наличието на толкова много и добри варианти на гланц за устни, който е и доста достъпен – наличието му в дамската ви чанта е повече от наложително. Можете да подберете с или без цвят, с или без вкус. Гланцът ще защити добре устните ви, които зимно време са сухи и изложени на студ и вятър, без балсам, който ги хидратира ще станат непривлекателни и болезнени.

Крем за лице и ръце

Всяко открито място от кожата е изложено на голям риск от изсушаване, загрубяване и образуване на малки кървави ранички, вследствие нацепване на кожата. Използвайте хидратиращи кремове и за лицето си и за ръцете си редовно. Можете да имате и от двата в дамската си чанта. Имайте предвид, че на около 2-3 часа е добре да поставяте по още малко крем, за да избегнете "опъването" и дискомфорта на кожата.

Ръкавици, шал и шапка

Дори да ви изглежда смешно – не е. Носете ръкавици, шал и шапка. Така и кожата ви няма да се напука, и ще се чувствате добре, а и ще сте модерна – подходете с въображение при избора на тези толкова необходими през зимата аксесоари.

Коментирай