Здраве и красота

Избелване на зъбите с куркума

За здрава и бяла усмивка

04.01.2016г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Една от най-често използваните подправки в кулинарията е куркумата. Тя придава приятен и интересен вкус на ястията, както и интензивен жълт цвят.

Извън кухнята куркумата има редица здравословни ползи, като това да спомага за регулиране нивата на кръвната захар, намалява риска от сърдечни заболявания, има антисептични и антимикробни свойства, намалява възпаленията в резултат на артрит и не на последно място – спомага за избелването на зъбите.

Въпреки факта, че тази подправка има толкова наситено жълт цвят, тя премахва успешно плаката от зъбите и убива бактериите в устата, заздравява венците, а крайният резултат са бели, здрави и блестящи зъби.

Свързани статии

За да си направите избелваща паста ще ви бъдат необходими 1 чаена лъжичка куркума и една супена лъжица вода или зехтин. Разбъркайте много добре и нанесете пастата върху влажна четка за зъби.

Четкайте бавно в продължение на 2-3 минути, а след това задръжте пастата в устата си за няколко секунди. Накрая изплакнете устата обилно с вода. Прилагайте избелващия трик всеки ден, след измиването на зъбите с обикновена паста. След седмица резултатите ще са налице.

Снимка: istock

Коментирай