Здраве и красота

Herbalife става официален спонсор на лекоатлета Митко Ценов

Той ще върви по стъпките на Роналдо и Тренто

18.07.2016г. / 12 20ч.
Михаела Лазарова
Йоло Николов, Нина Шебечич Църнолатац и Митко Ценов

Йоло Николов, Нина Шебечич Църнолатац и Митко Ценов

На специална церемония Herbalife официално обяви едногодишния си договор за спонсорство с националния рекордьор на 3 000 метра стипълчейз Митко Ценов. От днес Митко Ценов се присъединява официално към семейството на спонсорираните от Herbalife спортисти – коментира директорът на компанията за Югоизточна Европа Нина Шебечич Църнолатац.

„Като част от спонсорството брандът ще предостави на Митко Ценов широка гама от продукти, които ще подпомогнат талантливия лекоатлет при спазването на подходящ хранителен режим и сме сигурни, че ще се отразят благоприятно на физическото му състояние и на спортното му представяне“ – допълни Църнолатац.

Тя уточни, че подкрепата за спорта и обществената ангажираност са един от ключовите ценности на бранда. Компанията подпомага повече от 190 водещи атлети, отбори и събития по света и работи в над 90 страни, като редовно обогатява пазара с иновативни продукти и е лидер в разпространяването на здравословното хранене и активния начин на живот.

Партньорството на бранда с Митко Ценов започна по-рано тази година, и Олимпийската ни надежда употребява продуктите на компанията вече няколко месеца.

На въпрос на водещия Камен Алипиев как се чувства като част от екип, в който има звезди от ранга на Кристиано Роналдо, LA Galaxy и италианския волейболен отбор Тренто, чиито треньор е българинът Радостин Стойчев, Ценов отговори, че това може само да го радва и да го стимулира да печели повече състезания.

Ето и няколко правила за добро здраве и форма:

Редовната физическа активност има много предимства. Тя е мощен регулатор на стреса, подпомага поддържането на теглото в норма и понижава риска от развитие на основните хронични заболявания.

Други допълнителни ползи могат да бъдат повишена енергия, здрави кости и мускули, подобряване на съня и подобряване на формата на тялото. Редовната физическа активност е и подтик към психично благополучие и промяна на възгледите за живота.

1. Обещайте си здравословен начин на живот. Помислете за увеличаване на активностите, които са подходящи за вашия начин на живот, и които можете лесно да интегрирате в ежедневието си. Започнете да четете повече фитнес новини и информация, като тази статия за упражнения например. Направете своя план още днес!

2. Аеробните упражнения са важни за сърдечносъдовата система. Това са активности с повтарящи се движения като бягане, плуване или колоездене. Те тонизират мускулите. Във вашето ежедневие е най-добре да включите по малко и от двете – аеробни и силови упражнения.

3. Определете малки и конкретни цели, към които да се придържате (като загуба на 5 процента от телесното тегло или упражнения три пъти в седмицата, и т. н.). Пийте зелен чай, който помага и за загуба на тегло. Включете леки междинни хранения с плодове и зеленчуци в дневното си меню.

4. Силовите упражнения са важни за здравето на мускулите и костите. Те водят и до изграждането на физическа сила. Това са активности, които спомагат за получаването на краткотрайни приливи на енергия. Подобни упражнения са вдигане на тежести, спортуване и дори бутане на косачка за трева. В идеалния случай, за да поддържате тялото в най-добра форма, имате нужда и от силови, и от аеробни упражнения.

5. Има лесни начини да сте във форма – не е нужно да ходите във фитнес зала. Ако станете по-активни в ежедневието си, като например да паркирате колата си по-далеч и да ходите пеша повече, да се качите по стълбите вместо с асансьора, или дори да отидете до бюрото на колега, вместо да му пишете имейли – ще влезете във форма много по-бързо.

6. Вашият метаболизъм не се забавя от стареенето. Просто хората с възрастта правят по-малко физически натоварвания, което може да доведе до загуба на чистата мускулна маса. Колкото по-чиста мускулна тъкан имате, толкова по-бърз е метаболизма – и по-бързо ще отслабвате. Повишавайте физическата си активност с всяка изминала година, за да поддържате мускулния си тонус, да ускорите метаболизма си и да запазвате теглото си в оптимални граници.

7. Най-малко 30 минути умерено-интензивно натоварване, най-малко пет пъти на седмица, ще ви поддържат физически активни. Можете да разделите всеки половин час на три 10-минутни сесии. Ако 30 минути са ви непосилни сега, започнете с това, което можете да направите и постепенно надграждайте.

8. Хидратирайте се чрез консумирането на поне два литра вода всеки ден. Още по-важно е да се пие вода преди, по време и след тренировка. Дори и упражненията с леко натоварване изискват да бъдете добре хидратирани.

9. Почивайте между тренировките и оставяйте време на тялото си да се възстанови.

Коментирай
Свободно време