Депресията е състояние, което се овладява трудно. Ако се чувствате потиснати и тревожни, направете някои промени в живота си, за да се почувствате отново щастливи и добре настроени към света.

Започнете с дома си. Промените в подредбата и декора в дома внасят настроение и помагат да се преборите с депресията.

Внесете зеленина

Ако досега не сте гледали живи растения или са били прекалено малко, допълнете живия си зелен декор с още. Свежестта, която растенията и зеленината внасят в дома не може да се замени с нищо. Те са истински помощници в борбата с депресията.

Закачете си картина с природен пейзаж (или си нарисувайте)

Ако нямате възможност или желание да отглеждате растения, украсата с картина, изобразяваща природа, е добър вариант. Ако пък имате талант и желание да рисувате, направете го. Ще ви накара да се усмихвате всеки път, щом погледнете творението си.

Естествени лекове при депресия

Още по темата

Наслаждавайте се на гледката

Заменете тъмните щори и завеси със светли и прогледни пердета. Нека красивата гледка от прозореца ви да нахлуе вътре и да оправи настроението ви.

Боядисайте с по-ярки цветове

Жълтото, оранжевото, зеленото са подходящи цветове за дома, защото носят много настроение и спокойствие.

Сигналите, че тийнейджърът ви страда от депресия

Добавете цветове и в обзавеждането

Ако нямате възможност да пребоядисвате точно в този момент, просто добавете някои цветни детайли към обзавеждането. Няма значение дали ще са столове, табуретки, възглавници за дивана или просто цветни пердета – важното е цветовете да присъстват ежедневно в жилището ви. Само така ще успеете в борбата с депресията.