Здраве и красота

Как да отслабнете без особени усилия

Мечтата на всяка жена

25.10.2017г. / 14 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отслабването е блян за хиляди хора. Всеки мечтае да свали излишното тегло без драстични лишения и още по-изтощителни тренировки.

Има начин това да се случи. Какво трябва да промените в ежедневието и храненето си, за да отслабнете неусетно?

1. Зарежете упражняването във фитнеса до припадък.

Тази стратегия е погрешна, защото организмът си знае своето. Прекалено интензивните и чести тренировки в залата могат да имат обратния ефект – леко сваляне в началото и продължителен застой след това.

Съвети за отслабване от вегетарианци

Изследванията са доказали, че излизането от залата и промяната във физическата активност през деня изгаря повече калории от тренировките до припадък във фитнеса.

2. Приемете тренировките като начин на живот, не като наказание.

Важно е да промените нагласата си спрямо физическата активност. Когато приемате движението насила, тялото ви се съпротивлява, защото умът също се противи. Ако приемете движението като нещо страхотно, килограмите сами ще започнат да се топят без изтощителни усилия.

3. Измервайте теглото си регулярно.

По-добър контрол над теглото си ще имате, ако се мерите на кантара всеки ден.

4. Наблягайте на храните с пробиотици.

Сред тях са киселото мляко, ферментиралите храни. Те ускоряват метаболизма и контролират правилната абсорбция на хранителните вещества от червата.

5. Включете в диетата си боб, леща, грах.

Тези магически култури дават много енергия и регулират нивата на кръвната захар и инсулина. Това е важно не само за диабетиците, но за всички останали, защото оптималните нива на глюкоза и инсулин в кръвта играят съществена роля в контрола на теглото и обмяната на веществата.

6. Не се лишавайте от протеини.

Най-голямата грешка на опитващите се да отслабнат е схемата „изключване на протеините, наблягане на плодове и зеленчуци + интензивни тренировки“. Това води до отслабване на организма, забавяне на метаболизма с цел съхранение на мазнини за енергия. Резултатът е вяло, почти незабележимо отслабване.

Еликсир за отслабване топи килограми, докато спите

Ако оставите полезните протеини в диетата си, ще подхранвате тялото си с важни за метаболизма вещества. Така редукцията на мастната тъкан ще става плавно, неусетно и ефективно.

7. Яжте от по-малки съдове.

По-малките съдове се пълнят по-лесно. Оптичното възприятие на пълна чиния създава усещане за ситост.

8. Хранете се от светли съдове.

Изследванията показват, че храненето от светли съдове помага за изгарянето на повече мазнини.

9. Не спирайте да контролирате приема на калории.

Едно от най-важните неща в отслабването е контрола на приетите калории. Ако съумеете да броите вида и количеството на техния прием, ще отслабнете дори без да стъпвате във фитнеса.

10. Четете етикетите.

Ако прочитате внимателно етикетите на храната, която консумирате, ще сте наясно колко и какви калории поемате. Така ще можете да нанесете корекции в приема на следващото меню и физическата активност в остатъка от деня.

Коментирай