Здраве и красота

Спирала за по-изкусителен поглед

20.06.2007г. / 13 55ч.
Аз жената
Спирала за по-изкусителен поглед

Повечето дами обичат да си слагат спирала на очите, защото така се чувстват по-секси, по-модерни и по-неустоими, но може би малко от тях знаят, че едно деветнадесет годишно момче е изобретило този омагьосващ дамски продукт. И то още през далечната 1913 г., Тери Уилямс смесил сажди и вазелин и предложил на сестра си Мейбъл да изпробва уникалната смес. Тя се престрашила и ефектът бил поразителен. От тогава милиарди жени по света с удоволствие използват спирали за очи. Maybelline е първата и най-популярна спирала. Има различни видове спирали, различни начини на нанасяне и запазване на магнетичния ефект.

Ако искаме да направим миглите си по-дълги:
Използваме течна спирала, на полимерна основа. Нанасяме един слой, разресваме миглите, след което нанасяме отново. Оставяме спиралата да засъхне и добавяме още един на най-външните мигли, които са до външния ъгъл на очите. Използва се четка с по-редки власинки, за да може спиралата да се нанесе по цялата дължина на миглите, без да ги слепва.

Ако искаме да направим миглите си по-обемни:
Използваме по-гъста четчица и правим зигзакообразни движения в основата на миглите, след което нанасяме по цялата им дължина. Този тип спирала е по-гъста, защото е направена на восъчна или парафинова основа. Тя е подходяща за сценичен грим, когато ще ни наблюдават отдалече и желаем да поставим акцента върху очите си.

Ако искаме да направим миглите си по-плътни:
Трябва да нанесем повече спирала, като задължително премахваме излишъка от четчицата при нанасянето на всеки следващ слой. Трябва да нанасяме бързичко слой след слой, докато не е засъхнала течността и да спрем, когато постигнем желания резултат. Ако се разсейваме прекалено или нарочно изчакваме единия слой да засъхне, тогава има опасност миглите ни да заприличат на телени четчици.

Ако сме любители на естествената красота:
Ако искаме красотата ни да е подчертана, но да е естествена, тогава трябва да се съобразим с кожата на лицето и естествения цвят на миглите си. Ако те са светли или златисти, подходяща е кафява, а не черна спирала. Нанася се само един слой, след което излишният туш се избърсва внимателно, докато миглите са още влажни.

Ако желаем миглите ни да са по-извити:
За съжаление няма такава спирала, все още и девойките, които желаят да приличат на кукли с извити мигли и руси букли прибягват към различни летливи вещества, които като изсъхнат свиват миглите и те се извиват. Проблемът е, че не е особено полезно за миглите, защото се изсушават прекалено много. Затова са измислени щипките за мигли. Специалистите съветват късите мигли да се извиват с три щипвания в основата, а дългите – с три щипвания по дължината. Щипката не бива да се стиска много силно, за да не стърчат неестествено.

Ако сме любители на екстравагантното:
Ако желаем да използваме цветна спирала, която да е в тон с облеклото и настроението ни, на разположение имаме богата палитра от различни цветови гами. Ако все пак искаме да се съобразим не само с модните тенденции, а и с цвета на очите, можем да заложим на класическите съвети на гримьорите, които казват, че на зелени очи подхожда тъмночервена, бордо или кафява спирала, на кафяви – зелена или ярко тюркоазена, на сини – кафява или сива. За по-голяма изразителност горните и долните мигли може да са в различен цвят, при това горните да се оцветят по-наситено. За светла кожа и светло руси коси черната спирала е уместна само вечер. Трябва да знаем също, че цветната спирала е по-подходяща да се използва за дневни мероприятия, защото при вечерна светлина губи яркост и избледнява.

Добре е да сме наясно, че от използването на некачествени спирали, хлорираната вода, химическото оцветяване, извиването и неправилното сваляне на грима миглите стават тънки, чупливи и слаби. Затова за тях, както и за косата на главата, трябва да се полагат грижи. Никога за снемане на грима не трябва да се използва сапун. В неговия състав влизат алкали, които разрушават хидролипидния филм и правят миглите чупливи и уязвими.

Когато сме наясно как точно искаме да изглеждаме и какъв е нашия стил на обличане и на гримиране, лесно е да подберем и спиралата. Поставена правилно, без съмнение ще подчертае красотата и изразителността на нашите очи. Независимо от цвета им тънката копринена паяжина на миглите ще оплете избраника ни. И защо не – завинаги.

Коментирай