Здраве и красота

7 храни могат да предизвикат образуването на целулит

Внимавайте със соевия сос

08.02.2019г. / 07 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Генетичната предразположеност, хормоналните нарушения, приемането на определени лекарства и разбира се начинът ни на хранене са само част от причините за поява на целулит. Ако искаме да намалим портокаловата кожа е важно да редуцираме консумацията на алкохол, газирани подсладени напитки, сладкиши.

Към кои други храни е важно да сте с повишено внимание?

Продукти от бяло брашно

Продуктите с бяло брашно съдържат рафинирани въглехидрати, които в тялото се превръщат в захар, а след това в глюкоза. Тя от своя страна разрушава колагена и провокира образуването на целулита.

Продукти със заместители на захар и подсладители

Според специалисти, продуктите, които съдържат заместители на захарта, съдържат и много консерванти, които могат да повлияят на желанието ни да искаме още и още храни с нулева хранителна стойност. Също така, продуктите от изкуствен произход са по-трудни за обработка от тялото и лесно се превръщат в мазнини и портокалова кожа.

Полезни храни за здравето на всеки орган

Соев сос

Ако вече по кожата ви има целулит, консумацията на соев сос може да увеличи неговата видимост. Тъй като повечето соеви сосове съдържат сол, тя от своя страна причинява излишно задържане на течности в тъканите, което влошава състоянието на целулита.

Сосове

Сосовете са едни от най-често консумираните продукти. За съжаление те съдържат повече сол, захари, наситени мазнини. Тези съставки се отразяват неблагоприятно върху състоянието на съединителната тъкан, което е предпоставка и за появата на още целулит.

Храни, които подобряват кръвообращението (галерия)

Млечни продукти

Млечните продукти съдържат ензими, които тялото не може напълно да разгради. Това правило важи особено за хората, които страдат от непоносимост към лактоза. В резултат са налице неразположения като лошо храносмилане, подуване на корема, образуване на газове. Лошото храносмилане може да влоши целулита.

Свързани статии

В допълнение, преработените млечни продукти може да съдържат естроген и голямо количество сол. Заедно, всичко това може да доведе до задържане на течности в тъканите и появата на целулит.

Колбаси и извара със сол

Приготвяме си сандвич с извара или любимия колбас, но избираме здравословен, който не е с бяло брашно. За съжаление преработените меса съдържат много сол, консерванти и мазнини. Когато купувате извара, ако искате тя да е здравословна и да не нарушава диетата ви, търсете продукт, в който няма добавена сол.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Dr Mihailov ( преди 5 години )
По глупава и невярна статия не съм чел!От редакцията: Ние пък не вярваме, че лекар, евентуално доктор по медицина, може да напише такова изречение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време