Здраве и красота

Водна мента – за дишащи коса и скалп

За пречистена коса с повече блясък

27.02.2019г. / 14 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Прах, изгорели газове, тютюнев дим, миризми от готвене... Всекидневно сме изложени на тях, както и здравето и красота на нашите коса и кожа. Докато се грижим кожата да е подхранена и детоксикирана, не бива да забравяме да направим същото и за косата си.

Вредно и увреждащо, замърсяването води до значителни последствия за космените фибри и скалпа, като ги атакува ежедневно и постоянно. В резултат косата става вяла, трудна за оформяне, губи своя блясък и красота, има неприятна миризма.

Замърсяването задушава скалпа, което води до преждевременното му стареене и дори ускорява косопада. Ден след ден скалпът е отслабен и отчаяно се нуждае от глътка свеж въздух... Позволете на косата ви да диша и да се детоксикира със силата на природата, със силата на водната мента, с продуктовата серия на Klorane Anti-polltion, която съдържа това уникално растение.

Етноботаниците на козметичния бранд са открили крехко, но много мощно многогодишно растение, което има способността да пречиства застояла и замърсена вода. Това е водната мента, известна още като „балсамът на реките“.

Зеленото ароматно растение има детоксикиращ ефект и върху скалпа, доказан от експертите на бранда. Косата е пречистена така, както водата, благодарение на три стъпки комбинирани в ритуал. За всеки тип коса, изложена на замърсявания.

Започнете с детоксикиращ шампоан. Неговата нежна измивна биоразградима формула премахва замърсяванията и детоксикира замърсяващите частици, без да уврежда косата и скалпа. Има приятен охлаждащ ефект и аромат на стрита мента, чаени акорди и лимон.

Продължете бюти ритуала със защитния балсам, чиято биоразградима формула има съставки с натурален произход, действа като истински щит срещу замърсяването, предотвратявайки прикрепването и наслояването на замърсявания върху космените фибри. Скалпът отново е хидратиран, а косата е блестяща още след първото нанасяне.

Третият продукт в серията е нещо, което всяка жена трябва да има в дамската си чанта – почистващ спрей. Съставките в него са с 95% натурален произход и разбира се с висока концентрация на водна мента. Едно, две, три, и неприятните миризми са неутрализирани, като едновременно детоксикира и защитава космените фибри от замърсяването. Прилага се на суха коса без да я утежнява.

Подарете си грижа от природата с аромат на мента.

Снимка: Klorane

Коментирай