Здраве и красота

6 храни и напитки, полезни за женското здраве

Някои помагат и при неразположения

02.03.2020г. / 10 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какви храни включва ежедневното ви меню? Вероятно знаете, че има такива, които ни карат да се чувстваме по-напрегнати и по-малко енергични, но ако ги заменим с определени, можем да повишим своята продуктивност, тонус, да подобрим състоянието на косата, кожата.

Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме няколко полезни храни и напитки, които подобряват женското здраве. Освен тях не забравяйте да добавите към менюто си кашу, риба и морски дарове – за здраво сърце и мускулен тонус.

Мака на прах за облекчаване симптомите на менопаузата

Мака на прах е суперхрана, която може да закупите от биомагазините. Тя помага за облекчаване на горещите вълни, промените в настроението и съня, хормоните. За какво още е полезна и как може да се консумира вижте тук.

Хапвайте броколи за млада кожа

Суперзеленчук, който е добре да консумирате по-често, ако искате да поддържате добра фигура и да запазите младостта на кожата си за по-дълго време. Броколите ни осигуряват фибри, витамини К1, С, витамини от групата Е, селен, калий. Също така съдържат и добри количества витамин А, който помага за обновяването на клетките, а заедно с другите полезни витамини и минерали за синтеза на колаген.

Коментирай