Здраве и красота

Как да премахнете тъмните кръгове около очите

Грижа за кожата на лицето против стареене

31.03.2020г. / 12 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тъмните кръгове около очите могат да се появят по различни причини, като появата им ни кара да изглеждаме уморени и състарени. Понякога борбата с тях може да е наистина трудна и упорита. За да успеете да върнете белотата на кожата около очите и за да изглеждате отново по-млади, опитайте някои ефективни начини да премахнете тъмните кръгове около очите.

Домашни маски, с които да се отървем от тъмните кръгове

Възрастта оказва влияние

За съжаление, напредването на възрастта създава все по-големи условия за поява на тъмни кръгове. За да противодействате на остаряването и за да го забавите максимално, прилагайте хидратираща грижа в дълбочина за кожата в тази деликатна зона. Правете го още от по-ранна възраст, за да се радвате на по-късна проява на бръчки впоследствие.

Превенцията е най-добрият начин да забавите стареенето. След като веднъж започнат да личат, бръчките и тъмните кръгове се повлияват наистина трудно от различни процедури. Затова е важно да се започне подходяща превенция навреме. Използвайте ревитализиращи маски, хидратиращи масла, пийте много вода и се хранете разнообразно с продукти, които включват витамини, минерали, много антиоксиданти, полезни протеини, омега-3 мастни киселини и храни, съдържащи колаген.

Как да ползвате алое вера при тъмни кръгове около очите

Добър сън

Добрият сън има много мощен антистареещ ефект. За да намалите тъмните кръгове и появата на бръчки около очите, старайте се да спите добре, достатъчно дълго и по едно и също време всяка нощ.

Мийте лицето преди лягане

Всяка вечер преди лягане използвайте нежен почистващ лосион или тоник, с помощта на който да премахнете мръсотията и наслагванията от деня. Тази ежедневна рутина помага за по-млада и красива кожа за в бъдеще.

Премахнете тъмните кръгове с помощта на бадемово масло

Предпазвайте кожата от слънцето

UV-лъчите са значителен фактор за преждевременното стареене на кожата на лицето и образуването на тъмни кръгове и пигментни петна. Използвайте максимална защита срещу слънчевите лъчи. Всеки ден нанасяйте защитен крем против UV-лъчи с висок фактор на защита.

Свързани статии

Витамини от група В

Обсъдете с личния си лекар дали е необходимо да приемате добавки от витамини от група В, за да компенсирате недостига им. Наблегнете и на храните, богати на тези витамини. Те са важни за борбата с тъмните кръгове, защото имат противовъзпалителен ефект и стимулират кръвообращението в тези засегнати зони.

3 съставки, които премахват тъмните кръгове под очите

Етерични масла

Сутрин измиването на лицето е също толкова важно, колкото и вечер преди лягане. След това вместо да използвате кремове с тежки формули и други добавени съединения, нанесете натурални етерични масла за хидратиране на деликатната кожа в тази зона. Маслото от жожоба, смесено с малко масло от лимон или чаено дърво е прекрасен начин да се преборите с тъмните кръгове и бръчките около очите.

Скрийте тъмните кръгове под очите с няколко трика

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Марчела Петрова ( преди 3 години )
Тъмните кръгове под очите са белег за проблем в бъбреците, така че започнете с посещение при лекар опита за премахването им. Нужно е животът да се съобрази с циркадните ритми на тялото, трябва да се избягва психическа умора и нощна работа. Тъмните кръгове ще изчезнат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар