Здраве и красота

Пилинги за лице и тяло с кокосово масло

За подхранена и красива кожа

16.12.2021г. / 05 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-често използваните масла в домашната грижа за кожата на лицето и тялото е кокосовото. Харесваме го защото лесно се свърза с други съставки и масла, попива бързо в кожата, подхранва я в дълбочина, регенерира, намалява появата на бръчки. Кокосовото масло е чудесно както за приготвянето на маски, така и на пилинги. Знаем, че един-два пъти месечно е хубаво да почистваме кожата си по-обстойно, премахвайки мъртвия слой кожни клетки. Това се случва чрез нанасянето на пилинги.

Споделяме три лесни идеи за домашни ексфолианти с кокосово масло, с които да поглезите кожата си.

Пилинг с масло от ванилия

За този ароматен пилинг ще ви бъдат необходими следните съставки:

  • 1 ч. л. кокосово масло;
  • 1-2 с. л. бяла захар;
  • 1-2 капки етерично масло от ванилия.

По желание може да затоплите съвсем леко маслото, но не е задължително. Захарта не бива да се разтопява, нито пилингът да е топъл. Комбинирайте съставките добре и масажирайте нежно кожата на лицето си, след като предварително сте я почистили от замърсяванията.

Пилинг с хималайска сол

Този разкошен розов скраб за тяло и лице, ухае невероятно и прави кожата по-мека и сияйна. В купичка комбинирайте:

  • 1 с. л. кокосово масло със стайна температура;
  • 2 с. л. фино смляна розова хималайска сол или морска;
  • 3-4 капки етерично масло от роза.

Всички съставки се комбинират добре. Този пилинг ексфолиант, както останалите, които споделяме с вас са подходящи както за кожата на лицето, така и на тялото.

Свързани статии

Важното е да масажирате нежно, без да натискате.

Пилинг с кафе

Знаем, че кофеинът спомага за стягане на кожата, прави я по-блестяща. Дори и да нямате кой знае какви специални съставки у дома за пилинги, кафето винаги върши работа. В купичка комбинирайте 1 с. л. фино смляно кафе или утайка. Към него прибавете 1 с. л. кокосово масло и 1 ч. л. мед. Ако искате да ексфолирате и кожата на тялото си, просто увеличете количеството на съставките. Винаги правете пилинг на тялото си, след като сте се изкъпали с душ гел/сапун.

Коментирай
Свободно време