Здраве и красота

Веждите и нашето излъчване

31.01.2008г. / 08 11ч.
Аз жената
Веждите и нашето излъчване

Често грижата за веждите е пренебрегвана или преекспонирана. А всъщност от формата, цвета и извивките на веждите до голяма степен се оформя нашата физиономия. Загледайте се и ще видите, че някои са изтънили веждите си по такъв начин, че винаги имат учудено неразбиращ израз, други все едно, че постоянно са усмихнати, а трети изглеждат все тъжни и навъсени. За всичко това понякога са виновни веждите и респективно нашата козметичка или пък ние самите.

Затова преди да пристъпим към оформянето им трябва да сме наясно точно как бихме искали да изглеждаме. Тук на помощ ни идват компютърните модулации.

По принцип е добре първия път да отидем при специалист, който да оформи веждите по желания от нас начин. Но така или иначе е добре ние да изберем как бихме желали да изглеждаме, защото иначе рискуваме да бъдем изскубани и изрисувани по калъп.

Ако ще се опитаме сами да оформяме веждите си е добре да вземем голямо огледало, най-добре да е комбинирано – обикновено и увеличително. Добре е да натъркаме веждите си с кубче лед, за да намалим болката от скубането – от край време красотата е изисквала жертви и жената в нейно име си е причинявала какви ли не болки, но тази определено минава в графа пренебрежимо малки болки, които могат да донесат много положителни дивиденти.

Основните правила, които трябва да се спазват са вътрешният ъгъл на окото да е на една вертикална линия с началото на веждата. Обикновено веждите се разделят на три части – първата част (към носа) е най-дебела, следва изтъняване и повдигане, (но трябва да е с мярка, за да не изглеждаме облещени) и последната част е най-изтънена.

Това разбира се трябва да бъде адаптирано към нашето лице, цвят на косата и т. н. Има хора, които изскубват веждите си и се налага всеки път да си ги рисуват с молив. Ако моливът не е качествен, по средата на деня може да се окажат без вежди или с половин вежда. След като приключите дезинфекцирайте и нанесете овлажняващ крем.

След като веждите ви са добре оформени може да пристъпите и към гримирането им. Тонирането се налага особено при много светло руси вежди. Може да се използва молив за вежди или спирала с подходящ цвят.

Възможно е да използвате и дълготраен грим, ако се налага, който се прави на принципа на татуирането и издържа поне три месеца.

Към грижата за веждите спада и фиксирането със специални гелове, които едновременно придават блясък и подхранват.

Но за тази цел може да използвате и тампонче със зехтин или бадемово масло.

Промените в модните тенденции не подминават и веждите на жената, обаче веднъж оформени, не може толкова лесно да ги променим, затова е най-важно да намерим баланса между стила ни на обличане, формата на лицето и нашето лично послание към околните. Нека то да бъде по-позитивно и по-чаровно. Това ще привлича повече погледи, повече усмивки и от там повече мигове щастие.

Медена грижа за напукани устни

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
mariq ( преди 11 години )
Molq pomognete! Moite vejdi v krai6tata rastat nagore i mnogo se izma4vam za6toto gi skasqvam s nojica no e super gadno , molq kajtekak d agi napravq da rastat nadolu :(:(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
iva ( преди 11 години )
vejdite mi sa mnogo redki i kosamat im e mnogo tanak...dali e vazmojno da se zazdravi kosama sas nesto i da se zgastiat?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
pepi ( преди 11 години )
Statiqta e mnogo interesna no az imam obratniq problem cerni,gasti i s dalak kosam iskam dagi izsvetlq none znam kak
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Вероника ( преди 11 години )
В домашни условия със зехтин, най-лесно. Иначе може да ползваш и бадемово масло или тривитаминол.А ако искаш към момента да имаш добре оформени вежди, то ползвай молив за вежди и очертай с него желаната форма.Бъди красива и щастлива:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
ели ( преди 11 години )
и аз искам да знам как се подпомага разтежа. Моите растат адски бавно, а искам да променя формата им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
дети ( преди 11 години )
как да подпомогнем растежа на веждите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар