Здраве и красота

Домашен крем с масла за меки стъпала

За мека и здрава кожа

14.10.2022г. / 08 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как се грижите за кожата на лицето и тялото си? А за тази на петите? Понякога се случва да не нанесем крем върху стъпалата си или пропускаме редовно да премахваме загрубялата кожа. Разрошените пети и стъпала са непривлекателни. Хубавото е, че има невероятни съставки, които в комбинация ни помагат бързо да възстановим мекотата и добрия вид на кожата ни.

6 етерични масла за стресирана кожа с бръчки

Съвсем лесно може да си направите домашен крем за меки стъпала. Съставките, които включва са:

Кокосово масло – то е отличен овлажнител. Освен това има противогъбични свойства и действа като базово масло, за да помогне за равномерното разпределение на етеричните масла, когато се ползва в комбинация с тях, но също така и намалява риска от дразнения (тъй като етеричните масла са концентрирани).

Домашен крем за лице с масла за есенна грижа за кожата

Масло от ший – богато на витамини и мастни киселини. То е изключително овлажняващо и може да помогне за хидратиране на кожата и намаляване на възпалението, напукването.

Етерично масло от лавандула – известно е със своя чуден аромат, помага за успокояване на кожата, но и я подхранва.

Етерично масло от чаено дърво – действа противогъбично и има антибактериални свойства, но също така допринася и за мекотата на кожата.

Домашен подхранващ крем с масло от ший и етерични масла

Разбира се по желание може да добавите и друго ваше любимо етерично масло.

Пригответе си стъклено бурканче с капак за съхраняване на крема. Като количество от съставките ще ви бъдат необходими:

  • 3/4 чаша кокосово масло;
  • 1/2 чаша масло от ший;
  • 20 капки етерично масло от лавандула;
  • 20 капки етерично масло от чаено дърво.

В тенджера или в купа на водна баня разтопете маслото от ший заедно с кокосовото. Маслата не бива да завират и загарят. Когато се разтопят добре, може да ги махнете от котлона и да добавите към тях етеричните масла. Разбъркайте добре и изсипете в бурканчето. Оставете да се охлади на стайна температура. След няколко часа маслата ще се стегнат и ще имате чудесен крем за меки крака. Ползвайте го всеки ден за подхранена кожа.

Коментирай