Здраве и красота

Идеи за празничен грим

Подчертайте естествената си красота

29.12.2022г. / 12 00ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Със смяната на поколенията и влиянието на социалните мрежи, стандартите за красота постоянно се изменят. Наблюдаваме своеобразен бум на козметичните процедури и едва ли има жена, която да не може да назове поне една. Все по-често се питаме дали не е време за ботокс или пък филър, забравяйки едно от най-големите оръжия в арсенала на женската красота, а именно – гримът. С негова помощ можем да скулптурираме лицето, да изваем скулите или пък да оформим пленителен поглед.

В следващите редове ви предлагаме идеи за празничен грим, с който да заблестите. Ето ги и тях:

С поглед на лисица

Когато говорим за т. нар. „fox eye trend“, няма как в съзнанието ни да не изникне едно име – Бела Хадид. За да постигнем такъв пленителен поглед, можем да използваме няколко трика. Преди да нанесете сенките и очната линия, сложете молив и прекарайте мислена линия между началото на носа и външния ъгъл на окото ви. Това ще е посоката в която ще нанесете всички продукти. Подчертайте веждите, но само до половината. Фиксирайте косъмчетата след средата с четка, като изтегляте нагоре и нанесете продукт за вежди в същата посока. Нанесете сенки, като започнете с по-светлите тонове и преминете към по-тъмни. Но вместо кръгообразни движения, използвайте изтеглящи нагоре. Завършете с очна линия или молив, като изтеглите линията малко повече. За да постигнете ефекта на очи на лисица, използвайте изкуствени мигли, които са по-дълги към краищата на окото.

Как да направим устните видимо по-големи?

Естествен блясък

Този грим е подходящ за дами, които не обичат грима. Преди да нанесете грима, уверете се, че лицето ви е добре почистено. Дори можете да си направите у дома една малка спа процедура. Почистете лицето, ексфолирайте и нанесете овлажняваща маска. Нека фокусът на вашия грим да е ефекта „без грим“. Нанесете база и фон дьо тен, като прикриете несъвършенствата с коректор. Подчертайте скулите с руж, и подсилете ефекта с бронзант. Задължително нанесете хайлайтър на върха на носа, под веждите, на скулите, над устните и във вътрешните крайчета на окото. Ако сте с официална рокля, можете да използвате продукт за тяло с блестящи частици. Подчертайте очите само със спирала и ако желаете – очна линия. Можете да навиете косата си с преса, създавайки ефект на плажни вълни. Тази прическа много добре се съчетава с подобен грим. Изберете рокля с флорални мотиви и бъдете неотразима!

Грешки в грима, които издават възрастта

Устни за целуване

Можете да си създадете усещане за празничен грим за нула време. За целта ви трябва само червило в ярък червен цвят. Това безспорно е класическо оръжие за съблазняване! Нанесете фон дьо тен, коректор и завършете с пудра. Тя ще придаде на лицето ви порцеланово излъчване. Подчертайте съвсем леко веждите и очите. Задължително преди червилото нанесете молив, за да ги подчертаете още повече. За предпочитане е да изберете червило с голяма трайност, за да можете да се наслаждавате на напитките и храната в празничната нощ. Приберете косата в кок или пък я вържете на конска опашка. Така за много малко време ще се превърнете от обикновена жена в изкусителка!

6 начина да предотвратите появата на черни точки

Неонови цветове

Ако сте от по-смелите дами, вместо обикновени сенки, можете да използвате такива в неонови цветове. Жълти, зелени, сини – вие избирате. Съчетайте с виолетова или синя очна линия. Ако искате да допълните щурата си визия, можете да напръскате косата с цветен спрей. Така ще имате неповторим цвят, без да третирате и увреждате допълнително косата си.

Коментирай