Здраве и красота

Как да си направим масаж за лице с вендузи?

Стимулирайте кръвообращението и намалете видимостта на фините линии

21.02.2023г. / 13 19ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Напоследък все по-голяма популярност набират всевъзможни начини да се грижим за себе си и кожата си у дома – LED маски, гуа ша масажи, електрически масажори и какво ли още не. В този ред на мисли – вероятно сте чували за масаж на лицето с вендузи. Но дори и да не сте, в следващите редове ще ви поясним за какво е полезен той и как да си го направите. И така:

Какво представляват вендузите за лице?

Най-често те са изработени от силикон и наподобяват тези, които се използват за тяло и антицелулитни масажи. Вендузите за лице обаче са по-малки и с малко по-различна форма.

С какво могат да ви помогнат вендузите?

Свързани статии

Те насърчават кръвообращението и подпомагат снабдяването на кожата на лицето с кислород. Освен това те могат да намалят видимостта на бръчките и фините линии; да повдигнат, тонизират и дефинират лицевия контур и особено този на челюстта. С тяхна помощ ще подпомогнете детоксикацията и активирането на лимфата. Според някои проучвания, вендузите могат да помогнат за облекчаването на симптомите на главоболие, зъбобол и дори проблеми със синусите. Друго тяхно преимущество е, че те намаляват значително натрупания стрес и усещането за схващане на лицевите мускули, както и на мускулите на шията и областта на деколтето. С тяхна помощ дори можете да уголемите устните и да ги направите по-пухкави, снабдявайки ги с повече кръв.

Как да използвате вендузите за лице?

Първо – почистете добре лицето си (а един или два пъти седмично дори можете да ексфолирате). За да се плъзга вендузата по-добре по лицето ви, нанесете подходящо олио за лице или натурално такова (подходящи са масло от жожоба или кокос). След това леко притиснете вендузата от двете страни, докоснете с нея кожата и освободете, за да създадете лек ефект на вакуум. С движения по посока на лимфата (от долу нагоре) правете изтеглящи движения. Започнете от брадичката към основата на ушите; от вътрешната част на носа към средата на ухото; от долната страна на челюстта по продължението ѝ.

За да предотвратите нараняването и образуването на петна, уверете се, че движите вендузата през цялото време. След като приключите, можете да нанесете овлажняващ продукт. Препоръчително е да използвате вендузите 2-3 пъти седмично, за около 5-10 минути. Те ще бъдат страхотно допълнение към вашия бюти режим. От хигиенна гледна точка, препоръчително е след всяка употреба да измивате вендузите със сапун и вода, или пък да ги потопите във вряща вода.

Кога не се препоръчва използването на вендузи?

Свързани статии

Не използвайте вендузите върху пресни белези, както и ако кожата ви е наранена, ако имате пъпки или пък сте претърпели слънчево изгаряне. Консултирайте се с вашия лекар дали можете да използвате вендузи по време на бременност или пък ако сте склонни към разширени вени. Не оставяйте вендузата в статично положение, тъй като това може да доведе до образуването на синини. След като завършите масажа, кожата ви може да бъде леко зачервена или да усещате пощипване, но тези ефекти ще преминат бързо.

 

Коментирай