Здраве и красота

Маска с аспирин и мед за красива и млада кожа

Домашна грижа за безупречна кожа

27.06.2023г. / 13 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата има нужда от грижи, за да е здрава, сияеща и млада. Подхранването ѝ трябва да идва както отвътре чрез храната, така и отвън. Може да е изненадващо, но аспиринът е една от съставките, които могат да ви помогнат да направите кожата си стегната, млада, здрава и блестяща.

Аспиринът е медикамент, предназначен преди всичко за здраво сърце, нормално кръвосъсирване и намаляване на възпалението в тъканите. Той обаче има изключителни ползи за кожата. Прави я млада, здрава, потиска възпаленията в нея и възстановява тена, като намалява пигментацията.

5 маски за лице за бързо възстановяване на кожата

Аспиринът в комбинация с мед може да направи чудеса с кожата. Медът е натурален антибиотик, който също потиска възпаленията, стимулира обновяването на клетките, прави кожата млада, мека и нежна, освен това потиска акнето.

Комбинацията от аспирин и мед е едно от най-хубавите неща, които можете да подарите на кожата си. Направете си маска с аспирин и мед, за да може кожата ви да сияе и да е гладка, както винаги сте мечтали.

Аспиринът е полезен за кожата, защото съдържа ацетилсалицилова киселина. Тя неслучайно е една от основните активни съставки в редица продукти за кожа.

Тази киселина има свойството да почиства кожата в дълбочина, да я прави гладка, с равен тен, защото действа като ексфолиант. Ацетилсалициловата киселина потиска възпаленията и подобрява обновяването на клетките.

Ефективни натурални маски за мазна кожа

Ацетилсалициловата киселина прониква в дълбочина и въздейства потискащо за акнето, като намалява размножаването на бактериите.

Медът също има мощни свойства против бактерии по кожата. Той я успокоява и същевременно подхранва, хидратира и стимулира оздравителните процеси в клетките.

Свързани статии

Какво ви трябва, за да си направите маска с мед и аспирин?

  • 3 таблетки аспирин, стрити на прах;
  • 1 супена лъжица мед;
  • 1 чаена лъжица кисело мляко;
  • Малко хладка вода.

Смесете стритите таблетки с останалите съставки. Добавете толкова вода, колкото да получите гладка консистенция. След като сместа стане хомогенна, нанесете върху лицето.

4 домашни маски за перфектна кожа

Масажирайте с кръгови движения няколко минути. След това оставете да изсъхне за около 10 до 15 минути. Изплакнете с хладка вода. Нанесете хидратиращ крем. Правете маската не повече от веднъж седмично.

Коментирай