Здраве и красота

Козметични продукти, които да изхвърлите още сега

Защо са вредни за косата и кожата

04.09.2023г. / 11 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Козметичните продукти и гримовете са нещо, което ползвате често. Всяка жена се изкушава да си купи различни продукти, сред които обаче има и такива, които не ползва всеки ден. А има и такива, които изобщо не ползвате или само ако се появи повод. 

5 грешки в грима, които може да навредят на очите ви

В тези и други случаи козметичните продукти и гримовете се застояват и могат да бъдат вредни за кожата. Начинът, по който съхранявате продуктите си също е от значение за това колко дълго можете да ги ползвате. 

Има някои козметични продукти и гримове, които е най-добре да изхвърлите още сега. Кои са те?

Козметични продукти и гримове с изтекъл срок 

Ако имате продукти за кожа и коса или гримове с изтекъл срок, веднага ги изхвърлете. Те нямат място в шкафа ви и не са ви нужни, защото могат само да навредят на кожата и косата ви.

Ако сте ги купили отдавна и са стояли отворени повече от 3 месеца, изхвърлете ги. Ако срокът на годност също е изтекъл е време да се разделите с тях. 

Продукти, които не ползвате и стоят отворени твърде дълго 

Всяка жена има козметични продукти или гримове, които ползва рядко, но стоят отворени. Изхвърлете ги, ако са стояли прекалено дълго, защото могат да навредят на кожата или косата ви.

Най-добрите цветове в грима според тона на кожата

Не използвайте твърде стари продукти, защото в тях могат да се размножат бактерии или съставките им да станат вредни за красотата и състоянието на кожата и косата ви. 

Свързани статии

Погрешно съхранявани продукти 

Ако имате козметични продукти, които са стояли на открито, на прекалено топло или влажно място, изхвърлете ги. Тяхната текстура и качество със сигурност са увредени от условията, в които са престояли. 

Гримове и козметика, които причиняват раздразнения 

Ако сте си купили козметични продукти или гримове, които по някаква причина ви причиняват кожни реакции и дразнене заради съдържание на вещества, които не ви понасят добре, изхвърлете ги.

Какво се случва с кожата, когато не носим грим

Няма значение колко пари сте дали за тях, щом не ви се отразяват добре и ви причиняват раздразнения и кожни реакции е най-добре да се разделите с тях. 

Коментирай