Здраве и красота

Когато атакуваме причините, се радваме на следствието

08.07.2008г. / 09 11ч.
Аз жената
Когато атакуваме причините, се радваме на следствието

Напоследък все по-често се пише и говори за здравословното хранене. Един пренебрегван елемент в ежедневното ни меню са фибрите. А те са жизнено важни за нормалното функциониране на организма ни като цяло и в частност на храносмилателната и отделителна система.

Редовният прием на фибри ни осигурява оптимална работа на стомашно-чревния тракт, добър метаболизъм, поддържане на нивата на холестерола и кръвната захар в нормални граници, редовна детоксикация на организма. А това значи да се чувстваме и изглеждаме добре.

Добре е да знаем, че фибри си набавяме само от плодовете, зеленчуците, житните продукти и ядките. Те не се съдържат в месото и млечните произведения. От друга страна съвременната хранително вкусова промишленост допълнително отнема фибрите от растителните продукти в процеса на обработката им. Не случайно расте непрекъснато броят на хората, които се оплакват от запек, лениви черва, колит, гастрит, редуване на състояния на запек и диария (раздразнено дебело черво), хемороиди, повишен холестерол и кръвна захар и др., както и свързаните с тях сериозни последствия за нашето здраве.

Диетолозите са установили, че всекидневно трябва да си набавяме по около 25-30 грама растителни фибри. За третата възраст тази норма е малко по-ниска. Дневната нужда на децата се изчислява, като към възрастта им се добави числото 5 (т.е. ако детето е на 10 г., то трябва да приема дневно 15 г фибри).

Освен това е интересно да знаем, че фибрите се различават по своя състав и действие. Най-пълноценен ефект върху здравето ни имат т.нар. комплексни фибри.

Концентриран източник на комплексни фибри е хранителната добавка ХУСК®. Подкрепена от многобройни международни изследвания и GMP стандарт на производство, хранителната добавка е безспорен лидер на скандинавския пазар над 25 години, като се консумира ежемесечно в десетки тонове.

В нашата аптечна мрежа се предлага оригиналния датски продукт ХУСК® в различен грамаж, както и под формата на капсули.

Как действа Хуск

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ади ( преди 11 години )
Какви елементарни български традиции? Искам да ви кажа, че българската е кухня е много тежка, мазна, със запръжки. Това въобще не е здравословно. Единствено плодовете и зеленчуците ни са хубави, но в суров вид, защото технологията на приготвяне, типчна за нашата страна, е вредна. Отделно, че всичко приготвяно и продавано в магазините в момента е нискокачетвено - месото ни не струва, хлябът ни е ***, от който само се пълнее, шоколадовите изделия /предимно вафли/ са наблъскани със захар до безумие....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Николина ( преди 11 години )
Напоследък обръщаме внимание на "лесните" неща в живота и всичко се развива по посока "опростяване", но това ни кара да плащаме тежка дан... Питам се напоследък: Къде загубихме нашата чиста българска традиция в здравословното хранене по пътя към "американската мечта"? Не трябва ли съзнателно да се върнем към елементарните български традиции в човешкото оцеляване?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Elka ( преди 11 години )
За НиколинаБихте ли уточнили кои са "елементарните български традиции в човешкото оцеляване " ? Бихте ли написали нещо и за "българската традиция в здравословното хранене"? Ще ви бъда много благодарна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Q23 ( преди 11 години )
Като си хапваме нормална, домашно приготвена храна, не се дърпаме от суровите плодове и зеленчуци - няма да имаме нужда да ги заместваме с индустриално приготвени добавки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Нети ( преди 11 години )
От три месеца ползвам хранителната добавка Хуск. С дългогодишните си хронични проблеми, сега се чувствам чудесно! Препоръчвам го горещо на всички!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време