Здраве и красота

За какво още може да използвате балсам за устни

Хитри алтернативни употреби на балсама за устни

05.12.2023г. / 06 30ч.
Илияна Николова
За какво още може да използвате балсам за устни

Балсамът за устни е продукт, който почти всяка жена използва, за да омекоти устните си. Той обаче надхвърля основното си предназначение, защото може да се използва и по алтернативни начини. 

За какво още може да използвате балсам за устни?

За кожички 

Кожичките около ноктите загрубяват и се нуждаят от повече хидратация, особено през есента и зимата. Балсамът за устни е обогатен с хидратиращи и овлажняващи вещества, които имат плътна текстура и могат да помогнат за омекотяване на грубите кожички. 

Против мазоли 

Ако имате слабо място по краката, на което обикновено получавате мазоли, намажете го с балсам за устни. Най-често това са ахилесовите области, малките пръсти, кокалчетата на палците. Това важи особено при обуване на нови обувки или обувки с твърд ръб. Там най-често се образуват мазоли и е добре предварително да се подготвите, като изолирате мястото с малко балсам. 

Свързани статии

За заглаждане на веждите 

Веждите понякога могат да са непослушни и да стърчат в различни посоки. За да ги пригладите лесно, използвайте балсам за устни, за предпочитане безцветен. Върху него можете да използвате любимия си молив за вежди за красив завършек. 

При разранена кожа на носа 

Кожата и лигавицата на носа се разраняват, ако имате хрема и запушен нос. Постоянното издухване на носа и бърсането с кърпичка разраняват кожата и я правят раздразнена, зачервена, понякога дори кървяща. За да я успокоите, използвайте балсам за устни. 

Като руж

Ако имате цветен балсам, можете да го използвате като руж за подчертаване на скулите. Втрийте го леко с пръсти и разнесете с четка или апликатор. Ефектът ще е много красив и нежен, защото ще стои естествено и свежо. Опитайте!

Срещу наелектризирана коса 

Можете да успокоите наелектризираната коса с помощта на балсам за устни. Леко намажете непослушните кичури с малко балсам и размажете с пръсти, за да оформите косата. Ако се притеснявате, че прекалено много балсам ще остане по косата ви, втрийте го първо в пръстите си и след това в косата. 

Като основа за грим

Балсамът за устни играе прекрасна роля на основа за грим. Той ще помогне да задържите грима по-дълго през деня, като същевременно ще хидратира кожата. 

Коментирай