Здраве и красота

Маска против бръчки с ориз и мед

За гладка и нежна кожа

10.12.2023г. / 06 00ч.
Илияна Николова
Маска против бръчки с ориз и мед

Всяка жена мечтае за кожа без бръчки. С всяка изминала година от живота обаче бръчките стават все по-неизбежни. Добрата новина е, че можете да забавите появата им с помощта на ориза и меда. 

Тези два превъзходни натурални продукта имат мощно въздействие върху кожата. Оризът съдържа нишесте и въглехидрати, които хидратират и подхранват кожата, правят я мека и гладка, намаляват възпаленията в нея и забавят стареенето. Много важен фактор е и наличието на витамин Е в него, който е от първостепенно значение за забавяне стареенето на кожата и стимулиране на обновяването на кожните клетки. 

Медът има антибактериални, антиоксидантни, антимикробни свойства, които намаляват стреса в кожата, стимулират деленето на клетките и тяхното обновяване. Медът е и чудесен в борбата с акнето, мазната кожа, несъвършенствата и разширените пори. 

Свързани статии

Как да си направите маска против бръчки с ориз и мед?

Съставки

  • 3 супени лъжици ориз;
  • 1 супена лъжица мед, препълнена;
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • 1 щипка канела.

Сварете ориза в малко вода. След като е готов, много добре сварен и омекнал напълно, го пасирайте заедно с малкото вода, която е останала. Към сместа добавете меда и канелата. Разбъркайте в продължение на няколко минути, докато се смесят напълно. 

Нанесете върху чиста и подсушена кожа. Оставете маската да действа 30 минути. Изплакнете с хладка вода. Нанесете хидратиращ крем с лека текстура. 

Коментирай