Здраве и красота

Здравен хороскоп – 12-18 януари 2009

10.01.2009г. / 11 56ч.
Аз жената
Здравен хороскоп – 12-18 януари 2009

През седмицата от 12 до 18 януари Луната е намаляваща. По принцип, по време на намаляваща Луна се извършват най-успешно операции, но не бива да се подценява и ретроградното положение на планетата Меркурий. Ретроградността означава връщане назад. Всички знаем, че всичко в Слънчевата система се движи напред по посока на еклиптиката.“Връщането назад” е само оптична измама, планетата просто забавя за известен период движението си. По време на ретрограден Меркурий не се препоръчват никакви операции, независимо от фазата и зодиакалния знак на Луната. Вероятността да се извърши повторна ревизия е много голяма. И все пак, ако операцията е наложителна, то трябва да бъде извършена много внимателно и прецизно, за да се избегнат сериозни следоперативни усложнения.

На 12 и 13 януари Луната е в знака Лъв. През тези два дни се забраняват операциите, свързани със сърдечносъдовата система – ендокарда, миокарда, коронарната и белодробна артерии, а и процедури на гръдните прешлени. Добре биха се отразили на организма ви лечебно-профилактичните процедури, свързани със сърдечносъдовата система.

На 12 януари Луната е в опозиция с Меркурий и Юпитер (планетите са на 180 градуса една от друга). Ще чувствате вътрешно напрежение, експанзивност и желание за прекалено угаждане. Въздържайте се от сарказъм и бъдете по-разумни.

На 13 януари Луната е в опозиция с Нептун. През този ден бъдете по-реалистични, защото този аспект предразполага към емоционално объркване и заблуди. Избягвайте прекомерната употреба на алкохол и успокоителни лекарствени средства. Ако сте склонни към алергии и в този ден се налага извършването на операция, работата с упойки трябва да бъде много внимателна. Задължително трябва да се направи проба за чувствителност към използваните упойки и други медикаменти.

На 14 и 15 януари Луната е в знака Дева. През тези дни се забраняват операциите на тънкото черво, междупрешленните съединения на гръдната част, задстомашната жлеза и дванадесетопръстника. Но пък ще ви повлияят положително лечебно-профилактичните процедури, свързани със стомашно-чревния тракт. Бихте могли да проведете лечебно гладуване за очистване на червата или поне да избягвате трудно смилаемите храни.

На 14 януари Луната прави опозиция с Венера. Старайте се да съхраните душевното равновесие. Поради емоционална неудовлетвореност може да има нарушения във функциите на отделителната система и ендокринни смущения. Диабетиците да спазват лечебно-хранителния си режим.

На 15 януари Луната е в съвпад със Сатурн и в опозиция с Уран. Може да почувствате отпадналост и тревожност, денят предразполага към депресивни състояния. При някои хора може да има трудна чревна проходимост или жлъчни колики. Хранете се здравословно и не позволявайте да ви завладява депресията. При хората с по-лабилна психика Уран ще им се отрази свръхвъзбуждащо – влияе негативно на нервната система. Избягвайте пренапрежението в работата и внимавайте за инциденти, особено родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

На 16 и 17 януари Луната е в знака Везни. През тези дни се забраняват операциите на бъбреците и надбъбречните жлези, коремната аорта, поясни прешлени и липосукцията на бедрата. Не натоварвайте в тези дни бъбреците със солени храни и течности. Ще ви се отразят положително лечебно-профилактичните процедури, свързани с бъбреците и цялата пикочоотделителна система.

На 16 януари Луната прави квадратура с Плутон (на 90 градуса една от друга). На този ден някои хора ще бъдат по-импулсивни. Не се учудвайте, ако се почувствате по някакъв начин пренебрегнати. Ще има повишена сексуалност и чувства на ревност.
В здравословно отношение този аспект води до емоционални взривове, подсъзнателни страхове или панически разстройства(най-вече при хора с психични проблеми).

На 17 януари Луната прави квадратура с Марс. През този ден, ако сами не си наложите самоконтрол, може да си навлечете сериозни разправии, поради невъздържаността си. А това от своя страна може да доведе до емоционални кризи в отношенията.
В здравословно отношение този аспект може да предизвика трескави състояния, безсъние и главоболия, а някои хора – и да изпадат в истерични състояния. Избягвайте случайните полови контакти, за да избегнете венерически заболявания.

На 18 януари Луната е в знака Скорпион. През този ден се забраняват операциите на половите органи-матката, яйчниците, простатната жлеза; хипофизната жлеза и дебелото черво. Желателно е да не се правят аборти и процедури, свързани със зърната на гърдите (например поставяне на халки и др.). При Луна в Скорпион също има опасност от възпаления на половите органи и бактериални зарази. Бременните жени да избягват половите контакти, поради опасност от спонтанни аборти. За сметка на това, ще ви повлияят положително лечебно-профилактичните процедури днес, свързани с изброените органи. Когато Луната преминава през знака Скорпион емоциите и страстите могат да станат неуправляеми. Денят предразполага и към крайности – задръжки, сексуални извращения, засилва желанието към прекомерна употреба на алкохол и наркотици. Квадратурата на Луната към Слънцето през този ден дава предпоставки за конфликти. Избягвайте желанието да доминирате и сдържайте емоциите си, така ще посрещнете утрешния ден в добро настроение и без разногласия.

Бъдете здрави!
Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

* * *

Лунна диета – януари 2009 г.

Коментирай