Здраве и красота

Здравен хороскоп – 19-25 януари 2009

17.01.2009г. / 14 12ч.
Аз жената
Здравен хороскоп – 19-25 януари 2009

През седмицата за дните от 19 до 25 януари Луната е във фаза последна четвърт – намаляваща. Фазата на Луната благоприятства оперативните намеси, но с едно наум, поради ретроградността на Меркурий. За да не се налагат повторни ревизии, хирурзите трябва да извършват операциите изключително прецизно.

На 19 и 20 януари Луната е в знака Скорпион. При транзита на Луната през знака Скорпион се забраняват операциите на половите органи – матка, яйчници, простатна жлеза, а също на дебелото и правото черва, апендикса и скротални хернии. Ако се наложат спешни операции, свързани с изброените органи, трябва да се извършват много внимателно, за да се избегнат следоперативни усложнения. Възможни са по-силни кръвотечения при направени аборти през тези дни. Ще се отразят положително на организма лечебно-профилактичните процедури на тези органи. Бременните жени да избягват половите контакти, поради опасност от спонтанни аборти. При случайни полови контакти вземете мерки срещу венерически заболявания. На 20 януари Луната е без курс от 5,36 до 19,30 часа. При своето движение Луната преминава от знак в знак, но понякога след последния й аспект преди преминаването в друг знак, тя не прави никакъв аспект с други планети. Такова положение на Луната се нарича “без курс”. В такъв период хората са по-разсеяни и по-трудно преценяват ситуациите. Избягвайте взимането на важни решения и се занимавайте предимно с рутинни задължения. Бъдете предпазливи, в безопасна обстановка и ако можете да си го позволите, се отдайте на почивка. Ако не можете да отложите пътуване, шофирайте внимателно.

На 21 и 22 януари Луната е в знака Стрелец. Юпитер-планетата управител на знака отговаря за черния дроб, артериите, бедрената и слабинна кост. Ето защо през тези два дни се забраняват операциите, свързани с изброените органи. Ще бъде добре, ако се отложат за друг ден кръвопреливания и кръвопускания. Но лечебно-профилактичните процедури, свързани с тези органи, ще повлияят положително на организма ви. През тези дни трябва да се намали приема на кафе и алкохол. На 22 януари Луната прави негативни аспекти към Венера, Уран и Сатурн. Възможни са ендокринни смущения от Венера, депресивни състояния или отпадналост от Сатурн и свръхвъзбудимост от Уран.

На 23,24 и 25 януари Луната е в знака Козирог. През тези дни се забраняват операциите на костите и коленните стави, както и ваденето на зъби. Ако операциите не могат да бъдат отложени, трябва да се извършват много прецизно, за да се избегнат следоперативните усложнения. Отложете за друг ден дълбинното почистване на кожата и премахването на мазоли. Ще ви се отразят положително лечебно-профилактичните процедури, свързани с костите и ставите. Пазете краката от травми, особено на 23-ти сутринта, когато Луната е в съвпад с Плутон. Не се учудвайте, ако през този ден сте по-избухливи. Възможни са емоционални разстройства и чувство на ревност. На 25-ти (преди Новолунието на 26-ти) от 11:08 до 20:56 часа Луната отново е без курс, което изисква повече внимание и предпазливост. Внимавайте при работа с техника и взривоопасни вещества. Отложете взимането на важни решения и се оставете на течението. Създайте си уют и почивайте активно.

Бъдете здрави!
Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

* * *

Лунна диета – януари 2009

Коментирай
Свободно време