Здраве и красота

Храни за здраве и енергия през зимата

27.01.2009г. / 10 14ч.
Аз жената
Храни за здраве и енергия през зимата

Какво да похапваме, за да се чувстваме добре през зимата? Ясно е, че всички празници са свързани с преяждане и това никак не е здравословно. Отделно прекаляването с храна ни кара да се чувстваме изморени. Как да сме здрави и с добър тонус – храната и правилният й подбор могат да ни помогнат за това.

Плодове и най-вече цитруси
Няма спор, че плодовете са добър избор за всеки сезон. Но през зимата особено тези, съдържащи повече витамин C са още по-важни. Наблягайте на портокали, лимони, грейпфрути, киви.

Чесън и лук
Народните традиции повеляват зимата да се хапва повечко чесън, лук, праз лук и това не само защото е вкусно, а защото тези зеленчуци съдържат естествени, природни “антибиотици”. Дори при запушен нос или проблеми с гърлото – хапнете салата с чесън или лук и ще се почувствате по-добре! Опитайте се да ги вкарате в хранителния си режим през зимата по-редовно.

Кисело мляко
Киселото мляко е полезно – всички знаем. Освен, че помага на стомаха то укрепва и имунната ни система и с това ни прави по-здрави и работоспособни. Добра комбинация е например кисело мляко с мюсли за закуска. Можете да гарнирате и със замразени плодове като ягоди или малини и така да си осигурите истински добър старт на деня.

* * *

Цитрусовите плодове – витаминни бомби
Суровите плодове и зеленчуци – укрепват имунитета
Бавното хранене – добро начало за бързо отслабване
Най-мръсните храни
Лесни трикове срещу зимни болести
Пролетни вируси

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
DD ( преди 11 години )
Vav vrazka sas statiata predlagam vsichki da probvat salata ot domati i iztiskan chesan. Deistva chudesno pri predgripni sastoiania.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време