Здраве и красота

Здравен хороскоп – 16-22 март 2009

15.03.2009г. / 10 03ч.
Аз жената
Здравен хороскоп – 16-22 март 2009

Луната на 16 март е все още в знака Скорпион и е намаляваща. Фазата на Луната през седмицата е подходяща за оперативни намеси. Трябва да се съблюдава единствено знакът на Луната и органът, който управлява. Когато Луната е в Скорпион се забраняват операциите на правото и дебелото черва, вътрешния сфинктер, апендикс, яйчници, матка, простатна жлеза. Денят е подходящ за лечебно-профилактични процедури, свързани с изброените органи. Избягвайте случайните сексуални контакти, заради съществуваща опасност от бактериални инфекции и нежелана бременност.

На 16 март Луната прави квадратура с Марс. Този аспект предразполага към невъздържаност в емоциите, храната, пиенето и секса. Родените през първите декади на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби са предразположени към нервни изблици, трескави състояния, главоболие и безсъние. До 11,21 часа Луната е и без курс, което налага повече внимание. Не взимайте важни решения, бъдете максимално предпазливи и спазвайте правилата за безопасност по време на работа.

В 11,21 часа на 16 март Луната влиза в знака Стрелец и ще бъде в този знак и на 17 и 18 март. През тези дни се забраняват операциите на черния дроб, тазобедрените стави и седалищния нерв, артериите, операции за донорство. Желателно е да се избягват кръвопреливането и кръвопускането, поради трудното съсирване на кръвта при Луна в Стрелец. Дните са подходящи за лечение и профилактика на черния дроб, кръвоносната система, бедрата, тазобедрените стави и кръста.

На 17 март Луната е в квадратура с Меркурий и Сатурн. Тези аспекти ще повлияят негативно предимно на родените през вторите декади на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Възможни са анемични прояви, травми и болки в краката, алергии, нарушена ориентация, нервни разстройства и фобии.

На 18 март Луната е в квадратура със Слънцето и Уран. Родените през третите декади на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби са с променлива енергия през този ден. Уран дава сериозни предпоставки за инциденти във и с вода, наранявания на гръбначния стълб, свръхвъзбудимост и нервни разстройства. При хора с по-лабилна психика са възможни и самоубийства и убийства.

На 19,20 и 21 март до 12,06 часа Луната е в знака Козирог. През тези дни се забраняват операции на гръбначния стълб, костите, ставите и най-вече на коленните стави. При Луна в Козирог не трябва да се вадят зъби, както и да се правят лумбални пункции за изследване на цереброспинален ликвор. Дните са подходящи за лечение и профилактика на костната система, ставите, кожата ( но без дълбинно почистване на кожата ).

На 19 март Луната е в съвпад с Плутон. Родените в първите декади на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог са предразположени към главоболия, болки в ставите и зъбите и маниакално-депресивни състояния. Този аспект може да предизвика травми на краката, сексуални мании и силно желание за доминиране над другите.

На 20 март Луната е в квадратура с Венера. Родените през вторите декади на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог са предразположени към ендокринни смущения, нарушаване функциите на отделителната система, простуди и ринити.

На 21 март в 12,06 часа Луната преминава в знака Водолей. 21 и 22 март са почивни дни и тогава не се правят планови операции. През тези дни са уязвими хората с разширени вени и заболявания на нервната система. Не претоварвайте очите, пазете глезените от травми и счупвания. Ако все пак се наложи операция по спешност на апендикса, вените, глезенните стави, седалищната кост и костите на пищяла, то задължително трябва да се направят допълнителни процедури и обработка на следоперативната рана в ден, в който Луната не е във Водолей. Така ще бъдат предотвратени следоперативните усложнения и възпаления. Дните са подходящи за лечебно-профилактични процедури, свързани с изброените органи.

На 22 март Меркурий е в съвпад с Уран и със звездата Маркаб от съзвездието Пегас. Възможни са природни катастрофи, пътнотранспортни произшествия и инциденти във вода, изгаряния и наранявания, особено при пожар. Бъдете особено внимателни на този ден. Отложете по възможност пътуванията. При хората с психически заболявания може да има обостряне на състоянието, придружено с истерични пристъпи, а при болните от астма – астматични пристъпи. Почивайте активно и не рискувайте. Вземете мерки за здравето си.

Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

* * *

Лунна диета – март 2009

Коментирай
Свободно време