Здраве и красота

Три начина да спрем стареенето

30.03.2009г. / 11 34ч.
Джадала Мария
Три начина да спрем стареенето

Без значение дали когато минем 30-те, дали когато минем 40-те или още по-нагоре – в определен момент започваме да чувстваме умората и остаряването. За жалост не можем да спрем този процес. Дори да сме много старателни и отдадени на своята красота – остаряваме. Ето няколко бързи съвета за това как поне малко да забавим, да отложим стареенето.

Избягвайте силното слънце
Както се знае – слънцето не влияе добре на нашата кожа. Дори да използваме слънцезащитен крем с фактор над 30, пак подлагаме кожата си на стрес. Избягвайте да се печете на силно слънце и най-вече пазете лицето си от него.

Спете повече
За красотата сънят е от ключово значение – спете по повече. Опитайте се да си легнете 15 минути по-рано днес, утре още 15 минути и ето, че вече разполагате с 30 минути повече сън. Той влияе добре на възстановяването ви след стреса и напрежението от деня и ще ви държи млада.

Не пийте и не пушете
Със сигурност най-малкото кожата ви, а и цялото ви тяло ще са ви благодарни за това – спрете да пушите и да консумирате алкохол. Ще усетите още до няколко дена, а след месец още по-осезаемо как кожата ви възвръща по-добрия си тен и еластичност!

* * *

Лесни начини да изглеждаме по-свежо
Торбички под очите – признак за заболяване или наследствен фактор?
Лунички, лимони и пролетно слънце

Коментирай