Здраве и красота

Зодия Козирог – здравен хороскоп 2009

22.04.2009г. / 08 04ч.
Аз жената
Зодия Козирог – здравен хороскоп 2009

Зодия Козирог (22 декември – 20 януари)

Козирогът е женски, земен знак. Родените под управлението на Сатурн – планетата на отговорностите и ограниченията, са сериозни и меланхолични. Редом с тях вървят строгата дисциплина и чувството за дълг. Сатурн прави родените под този знак целенасочени, но и резервирани. Трудно се доверяват и се трудят неуморно, за да постигнат успех. Практичността и постоянството, с които гонят целите си им помага по пътя към целта.

Като деца Козирозите са по-слаби и по-често боледуват от другите, но с течение на времето здравето и имунитетът им укрепват. Те притежават завидно здраве, стига да успеят да преодолеят депресията и песимизма, които са присъщи за тях.

Сатурн е планета на потискане и ограничение. Нейното действие е изтощаващо и задържащо. В състояние е да потиска функциите на всеки орган в организма. Сатурн управлява костната система, функцията на костния мозък, кожата и зъбите. Уязвимата им костно-ставна система ги предразполага към травми и счупвания на краката. Козирозите са с чувствителна кожа – получават обриви, алергии и лесно изгарят на слънце. Тези хора или имат здрави и бели зъби, или точно обратното – постоянно им се налага да ходят при зъболекаря.

През 2009 година най-трудните периоди в здравословно отношение за представителите, родени през първата декада на знака – от 22 до 30 декември са: 23 април-5 май и 26 август-10 септември.
За родените през втората декада на знака – от 31 декември до10 януари, трудните периоди за здравето им през годината са: 6-18 май и 11-27 септември.
За родените през третата декада на знака – от 11 до 20 януари, трудните периоди в здравословно отношение са: 19-31 май и 28 септември-16 октомври.

Главните проблеми при Козирозите идват от вялото кръвоснабдяване и затормозеното изчистване на организма от шлаките. Тяхното здравословно състояние зависи и от състава на минералите в тялото им. Образуването на калциеви отлагания може да предизвика ревматизъм, артрит, невралгии и недостатъчна жлъчна активност.

Необходимо е да развиват повече емоционална гъвкавост и да се опитват да преодоляват честата си неудовлетвореност от собствената си особа, често безпричинно.

Затова ако хората, родени под знака на Сатурн желаят да избегнат боледуването, на тях им е необходимо повече движение сред природата и изграждане на по-положително мислене и откритост в отношенията с другите. Ако съумеят да преодолеят тези недостатъци, ще си спестят доста от заболяванията, към които са предразположени и ще посрещнат в добро здравословно състояние Новата година.

* * *

Зодия Риби – здравен хороскоп 2009
Зодия Водолей – здравен хороскоп 2009
Зодия Козирог – здравен хороскоп 2009
Зодия Стрелец – здравен хороскоп 2009
Зодия Скорпион – здравен хороскоп 2009
Зодия Везни – здравен хороскоп 2009
Зодия Дева – здравен хороскоп 2009
Зодия Лъв – здравен хороскоп 2009
Зодия Рак – здравен хороскоп 2009
Зодия Близнаци – здравен хороскоп 2009
Зодия Телец – здравен хороскоп 2009
Зодия Овен – здравен хороскоп 2009

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
milena ( преди 11 години )