Здраве и красота

Здравен хороскоп – 4-10 май 2009

02.05.2009г. / 10 30ч.
Аз жената
Здравен хороскоп – 4-10 май 2009

Празничната седмица започва с нарастваща Луна на 4 май в знака Дева. Седмицата не е подходяща за оперативни намеси, поради нарастващата Луна, освен ако не се касае за спешна оперативна намеса. Дева е земен знак и се свързва с желанието на хората за перфекционизъм, което понякога преминава границите и клони към прекалена взискателност и критичност. През тези два дни е много важно с какво се храните, защото този знак управлява здравето и работата. Избягвайте стреса и преумората. Уязвими са нервната система, стомашно-чревния тракт и жлъчката. Прекалената консумация на мазнини може да предизвика жлъчни кризи, а тежката трудносмилаема храна да затрудни работата на червата. Дните, в които Луната е в знака Дева, са подходящи за лечение и профилактика на чревни и жлъчни заболявания. Затова в такива дни гладолечението и вегетарианската храна се отразяват благоприятно за изчистването на червата. Ако имате градинка за прекопаване, цветя за садене или решите да изчистите и подредите дома си, тези два дни са благоприятни за рутинни дейности. И най-важното – раздвижването ще се отрази положително както на работата на червата, така и на нервната ви система.

На 4 май Луната е в съвпад със Сатурн и ако не сте взели насериозно съветите на звездите, то на този ден депресиите и емоционалната неудовлетвореност ще са нормално явление най-вече за родените през вторите декади на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. При някои от тях са възможни костно-ставни болки, трудна чревна проходимост или жлъчни колики, вследствие на неправилно хранене през предходните празнични дни.

В ранните сутрешни часове на 5 май Луната е в опозиция с Уран. Този аспект предизвиква силно нервно напрежение и склонност към безразсъдни постъпки. Тъй като Уран е в знака Риби, то има сериозни предразположения към натравяния и алергични прояви, както и внезапни психически разстройства. Най-уязвими са родените през третите декади на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Уран на 26-я градус в Риби дава склонност към самоубийства и наранявания по собствена вина. Затова бъдете внимателни както при шофиране, така и при работа със запалителни течности. Алкохолът, опиатите и некачествената храна, приети предната вечер или продължили до късно през нощта, ще окажат негативно влияние върху организма ви.

След 18 часа на 5, на 6 и 7 май Луната е в знака Везни. Знакът Везни се свързва с бъбреците и отделителната система, затова тези дни са подходящи за лечението и профилактиката, свързани с тях. Хармонията и търсенето на равновесие са важни за доброто емоционално състояние.

На 5 май във вечерните часове Луната прави опозиция с Венера и квадратура с Плутон. Тези аспекти могат да предизвикат ендокринни смущения, бъбречни колики, а също и сексуални разстройства. Възможни са душевни терзания и комплекси, при някои хора засилена сексуалност и предразположения към бактериални инфекции и зарази, предавани по полов път. Най-уязвими са родените през първите декади на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.

На 6 май Луната е в опозиция с Марс. Този ден се характеризира със затруднения в емоционално отношение – страстите са засилени и хората стават по-невъздържани. Родените през вторите декади на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог могат да бъдат изключително напрегнати, с нарушение в съня, главоболия и трудно управляеми емоции. За да протече сравнително спокойно денят ви, сдържайте агресивността си и избягвайте конфликтите. Тези аспекти могат да предизвикат сбивания и наранявания. Традицията повелява на Гергьовден по селата да колят агне за здраве, а тази опозиция може да предизвика порязвания и наранявания с режещи инструменти и ножове. Бъдете внимателни и не прекалявайте с алкохола, за да не помрачите празника си. Хипертонично болните са предразположени към покачване на кръвното налягане.

На 7 май – първият работен ден от седмицата, се забраняват операциите на бъбреците, пикочния мехур, надбъбречната и околощитовидната жлези, премахването на целулит и липосукция на бедрата.

На 8 и 9 май Луната е в знака Скорпион. На 8 май се забраняват операции на половите органи и носоглътката. Избягвайте случайните полови контакти, къпането в басейни и вани, поради опасност от бактериални инфекции, както и раждане със секцио и аборти по желание. Дните са подходящи за лечебно-профилактични процедури, свързани с половата система и носа.

На 9 май е Пълнолуние в знаците Телец и Скорпион. По време на Пълнолуние се забраняват всякакви операции, поради риска от силни кръвотечения и следоперативни усложнения. Денят е подходящ за очистване на организма от токсините. Може да проведете 24 часово гладуване, като приемате само чай и минерална вода не по-малко от 2-3 литра на ден. Така онези от вас, които имат желание да отслабнат, ще намалят част от излишните си килограми. Ако организмът ви не издържа на пълен глад, можете да си подсигурите плодове или прясно изцедени сокове, които да консумирате, когато почувствате остра нужда от храна.

На 9 май Слънцето и Луната образуват таоквадрат с Юпитер, а този аспект завишава много емоционалността веднъж заради самото Пълнолуние и втори път, заради предизвикателния аспект с Юпитер, който предразполага към засилване на емоционалността. Фиксираните знаци са трудно променливи – Телецът е твърдоглав, Скорпионът е ревнив и обсебващ, а Водолеят е ексцентричен и непредсказуем. Затова, родените през вторите декади на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей могат да се почувстват емоционално напрегнати, а някои дори прекалено нервни и агресивни. Въздържайте се от прекаляване както в емоционално отношение, така и с храненето и алкохола. При болните представители на изброените знаци може да има временно неразположение и влошаване на състоянието. Застрашени са най-вече обменните процеси и работата на черния дроб. Във вечерните часове Луната квадратира и Нептун, което е сериозна предпоставка за маниакални състояния, които да предизвикат при хора с психични проблеми непредвидими действия. При Пълнолуние има 100 процентово усвояване на лекарствените, наркотичните средства и алкохола, затова на този ден могат да окажат силно негативно влияние. Не препоръчвам и посещението на многолюдни места, поради възможността от увеличаване риска за предаване на инфекции и вируси.

Меркурий от 9 до 31 май е ретрограден, като между 14 и 31 май е в знака Телец и това положение не благоприятства операциите най-вече на долната челюст, междупрешленните съединения на шийната част на гръбначния стълб, операции на ретината и зрителния нерв на очите, операции на средното ухо, щитовидната жлеза, гърлото и сливиците, както и ваденето на зъби и корени. Ретроградният Меркурий може да предизвика повторни ревизии на по-късен етап. Затова, ако операцията на изброените органи не е спешна, най-добре я отложете за месец юни.

На 10 май Луната е в знака Стрелец. На този ден направените лечебно-профилактични процедури, свързани с тазобедрените стави, кръста и кръвоносната система, ще имат положителен ефект. Кръвопреливанията и кръвопусканията да се избягват, заради по-трудното съсирване на кръвта при Луна в Стрелец. Консумирайте само качествена храна, така ще предотвратите измененията в кръвта и лимфата.

На 10 май Луната е в опозиция с Меркурий в Близнаци. Този аспект предразполага към затруднения на дихателните органи и нервно безпокойство. В мунданен аспект Меркурий се свързва с автомобилите и кратките пътувания. Затова родените в първите декади на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби да бъдат много внимателни по време на път. 10 май е неделя, а в такива дни хората пътуват и се прибират от път по домовете си. Наспете се добре предната вечер, за да сте свежи зад волана. Преди да тръгнете на път, прегледайте автомобила си за изправност – ретроградният Меркурий създава проблеми както с комуникациите, така и с определени части на автомобилите – делко, бензинова помпа, маркучи, вентилационната система и мигачите. Ако преди да тръгнете прегледате всичко това за изправността му, ще си спестите много от главоболията и нервите, а вероятно и някой инцидент на пътя. Заредете и GSM-а си, за да не се окажете във важен момент без връзка. И ако някой заядливко ви подразни, не си хабете нервите, а се усмихнете и бъдете търпеливи. Запомнете, че светът е оцелял, защото се е смял.

Дните, когато Луната е без курс и не прави мажорен аспект с други планети преди преминаването й в следващия знак, са време, в което трябва да си подсигурите безопасност и да не взимате важни решения: 1 май – от 00.00 до 03.55 часа, 3 май – от 01.08 до 07.36 часа, 5 май – от 04.30 до 12.51 часа, 7 май – от 13.00 до 19.47 часа и на 9 срещу 10 май – от 21.47 до 04.49 часа.

Желая много здраве и късмет на всички, а най-вече на тези, които носят името Георги и Гергана, както и на всички военнослужещи за празника на Свети Георги Победоносец на 6 май!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

* * *

Лунна диета – май 2009

Коментирай