Здраве и красота

Здравен хороскоп – 1-7 юни 2009

29.05.2009г. / 15 49ч.
Аз жената
Здравен хороскоп – 1-7 юни 2009

Тази седмица започва с растяща Луна в знака Дева на 1 юни. От 2 юни Меркурий става отново директен, което постепенно ще успокои комуникациите и ще премахне предишните пречки и обърквания по време на неговото ретроградно движение. Между 5 и 18 юни Слънцето в знака Близнаци ще образува квадратура към Сатурн в Дева и Уран в Риби. В астрологията този аспект се нарича таоквадратура. Родените през втората и третата декада Близнаци, Дева, Стрелец и Риби са предразположени към стрес както в работата, така и в личния си живот. Някои от тях могат да имат и здравословни проблеми, вследствие на нервното напрежение. Не се претоварвайте и обръщайте внимание и на най-малкия симптом и неразположение. И ако се нуждаете от помощ и лечение посетете лекар специалист, не предприемайте самолечение.

Растящата Луна не е благоприятна за планиране на операции, но когато се касае за спешна интервенция, тогава е желателно да се спазват стриктно правилата за асептика и антисептика, за да се избегнат следоперативните възпалителни процеси и усложнения. Препоръчително е по възможност да избягвате поне дните, когато Луната е в знака, чиито органи са под негово управление. При Луна в Дева са уязвими нервната система, стомашно-чревният тракт и жлъчните пътища. Избягвайте мазните и трудносмилаеми храни. На този ден са подходящи лечението и профилактиката на чревни и жлъчни заболявания, но не са благоприятни за оперативна намеса на тези органи. Гладолечението и вегетарианската храна също се отразяват благоприятно за изчистването на червата. Изобщо, денят е благоприятен за лечение, тъй като знакът Дева се свързва с лечебните процеси.

На 1 юни Луната е в опозиция с Уран. Денят е напрегнат за всички, но най-вече за родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби или със силен акцент в рождените хороскопи на тези знаци. Уран носи всякакви изненади, затова бъдете внимателни при работа с електричество, газови бутилки, шофиране и не предприемайте безразсъдни постъпки. Пазете ребрата и гръбнака от наранявания. Тъй като Уран е в Риби, бъдете внимателни с храненето и приема на лекарства, алкохол и опиати. Хранете се с качествена храна, защото са възможни чревни колики и други инфекции или натравяне, вследствие на консумация на некачествени храни, алкохол и силни лекарствени препарати.
Нервната система също е уязвима, затова се въоръжете с повече търпение и такт както с колегите, така и с близките.

На 2 и 3 юни Луната е в знака Везни. През тези дни не се препоръчват операциите на бъбреците и отделителната система, но са подходящи за лечението и профилактиката, свързани с тях. Дните не са подходящи и за операции и липосукция на бедрата. Не приемайте прекалено много течности и солени храни, за да не задържате течности в организма, които нарушават функциите на бъбреците, на сърцето. Тези съвети важат най-вече за хронично болните хора със сърдечносъдови и ендокринни заболявания. Диабетиците да не консумират сладки храни и да следят редовно нивото на кръвната си захар. Дните са много благоприятни за разкрасителни процедури. Можете да посетите вашия фризьор и козметик, но не предприемайте дълбинно почистване на кожата. Нарастващата Луна е благоприятна за стабилизиращ и регенериращ масаж. Премахването на акне, пилинг маските, почистване на кожата с парна баня и епилацията не са препоръчителни, но може да направите подхранващи и овлажняващи кожата маски. Когато Луната е във Везни кожата е чувствителна и податлива към екземи, лишеи и изсушаване.

На 2 юни Луната е в квадратура с Плутон. Този аспект може да предизвика ендокринни и бъбречни смущения, както и сексуални разстройства. Някои хора ще са със засилена емоционалност, сексуалност и предразположения към бактериални инфекции, предавани по полов път. Най-уязвими са родените през първите декади на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Избягвайте конфликтите, къпането във вани и басейни, случайните полови контакти.

На 3 юни Луната е в опозиция с Венера. Този аспект може да предизвика нарушения в отделителната система и обменните процеси. Най-уязвими са родените през третата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Желателно е да не се консумират много сладки и тестени продукти. Не претоварвайте мозъка и очите си. Практикуващите активно фитнес да не се натоварват прекалено с вдигането на тежести. От прекомерно вдигане на тежести на този ден е възможно да получите болки в кръста или бедрата, както и кръвоизливи в очите.

На 4 и 5 юни Луната е в знака Скорпион. Емоционалността, страстите и ревността могат да се засилят. Не са препоръчителни операции на половите органи, а също раждане със секцио и аборти по желание. Не се препоръчват манипулации, свързани със зърната на гърдите, особено поставянето на халки и други атрибути. Дните са подходящи за лечебно-профилактични процедури, свързани с половата система и носа.

На 4 юни Луната е в опозиция с Марс. Този аспект е предизвикателен и са най-уязвими родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Възрастните и болните хора са предразположени към нарушения на жлезистата обмяна, мозъчни нарушения и възпаления, изгаряния и кръвотечения. Като цяло е добре да се предпазвате при работа с режещи инструменти и от изгаряния по невнимание. Може да се почувствате емоционално напрегнати, да имате главоболие и нарушение на съня.

На 6 юни в сутрешните часове Луната е в съвпад с неподвижната звезда Бунгула от съзвездието Кентавър, в опозиция с Меркурий и в квадратура с Юпитер и Нептун. Луната е без курс и е добре да се въздържате от критики и интриги. Вършете рутинни задачи и се предпазвайте от травми и инциденти. Възможни са неразбирателства, прояви на упорство и взимане на неправилни решения. Нервната система е уязвима, особено за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Склонни сте към невъздържаност и прекалена емоционалност – бъдете по-отстъпчиви. Така ще си спестите много емоционални проблеми и здравословни неразположения. Нептун допълнително създава напрежение в емоционалното състояние, като ви подхранва с илюзии и заблуди. Хората с ендокринни заболявания също могат да почувстват неразположение. При други представители на тези знаци може да има психични разстройства, ревматични и алергични прояви и нарушения в кръвообращението.

В 11.23 часа на 6 юни Луната навлиза в знака Стрелец, където ще бъде и на 7 юни. Безпокойството и нетърпеливостта на хората ще се увеличат. Дните са почивни и неоперативни, но са подходящи за лечение и профилактика на чернодробни заболявания, на тазобедрените стави, кръста и кръвоносната система. Кръвопреливанията и кръвопусканията да се избягват, заради по-бавното съсирване на кръвта при Луна в Стрелец.

На 7 юни е Пълнолуние в знаците Близнаци и Стрелец. Денят е подходящ за очистване на организма от токсините. Може да проведете 24 часово гладуване, като приемате само чай и минерална вода не по-малко от 2-3 литра на ден. Така онези от вас, които имат желание да отслабнат, ще намалят част от излишните си килограми.
По време на Пълнолуние емоциите са завишени и ако хората са невъздържани ще са налице конфликти. Най-уязвими на този ден са родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Бъдете почтени в контактите си, внимавайте какво и пред кого говорите. Като се има предвид, че това е денят на изборите, обстановката се очаква да е много нажежена. Квадратурата на Меркурий с Юпитер и Нептун ще подсили импулсивността, ще завиши очакванията, ще има нарушения в комуникирането, неясни и тайни действия, задкулисни непочтени игри. Няма да се учудя, ако станем свидетели и на голям изборен скандал. Затова покажете мъдрост, почтеност и самоконтрол.

На 7 юни Слънцето е в съвпад с неподвижната звезда Ригел от съзвездието Орион. Този съвпад носи обществен успех, но като се имат предвид и предизвикателните аспекти към него, съществува реална опасност от сериозен обществен конфликт. Изброените по-горе знаци да се въздържат от необмислени постъпки, които за някои могат да завършат дори с побой.
Марс е в съвпад с неподвижната звезда Каф от съзвездието Касиопея. Тази звезда оказва влияние за разобличаването на тайни мафиотски действия, а съвпадът й с Марс може да доведе до катастрофи както в буквалния смисъл, така и по отношение на изборите.

В картата на Пълнолунието Медиум Цели ( МС ) е в съвпад с неподвижната звезда Алгораб от съзвездието Делта на Гарван. Тази звезда също има неблагоприятно въздействие и положението й на МС – върхът на 10-ти дом ( политиката, управляващите, правителството ) може да окаже неблагоприятно развитие или разочарование за управляващите или за политиката изобщо. Да се надяваме, че целият български народ ще прояви мъдрост, почтеност и търпение, за да завърши изборния ден успешно за България.
Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

* * *

Китайският хороскоп: зодия Вол (Бивол)

Коментирай