Здраве и красота

Здравен хороскоп – 8-14 юни 2009

06.06.2009г. / 08 04ч.
Аз жената
Здравен хороскоп – 8-14 юни 2009

Тази седмица започва с Луна в трета фазаслед Пълнолуние и постепенно ще намалява през следващите две седмици. Намаляващата Луна благоприятства оперативните намеси. Можете да планирате операциите си, като е желателно да се съобразявате със знака на Луната за съответния орган. Желаещите да отслабнат, могат да намалят количеството храна или поне последното хранене да е до 18 часа. Минералната вода и чаят разграждат мазнините и стопяват тлъстинките.

На 8 юни до 16.50 часа Луната е в знака Стрелец. На този ден не се препоръчват операции на тазобедрените стави, седалищния нерв и кръвоносната система, но направените лечебно-профилактични процедури, свързани с тези органи и системи, ще имат положителен ефект. Кръвопреливанията и кръвопусканията е желателно да се избягват, поради по-бавното съсирване на кръвта. Денят е подходящ за спорт, но не претоварвайте кръста и бедрата.

На 8 юни Луната е в квадратура с Уран. Този аспект дава предразположения към нервно напрежение и превъзбуденост. Родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби да не предприемат рисковани действия. При такива аспекти съществува реална опасност от пътно-транспортни, авиационни и водни инциденти.

Между 16.50 и 23 часа на 8 юни Луната е без курс. Луната не прави мажорен аспект с други планети до напускането й на знака. Това е време, в което трябва да си подсигурите безопасна обстановка и да не взимате важни решения. Вършете предимно рутинни дейности и не предприемайте рискове.

От 23 часа на 8 юни до 6.31 часа на 11 юни Луната е в знака Козирог. На 9, 10 и 11 юни не се препоръчват операции на гръбначния стълб, костите и ставите. Дните не са подходящи за вадене на зъби, както и извършване на лумбални пункции за изследване на цереброспинален ликвор. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на костно-ставни заболявания, масажи за премахване на блокажи по тялото, изчистване на зъбен камък, почистване кожата на лицето от акне и с парна баня. Разходката на чист въздух в планината ще ви се отрази благоприятно.

На 9 юни Луната прави съвпад с Плутон . Родените в първите декади на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог могат да почувстват главоболие и или да имат проблеми със съня, болки в ставите и зъбите, завишена емоционалност. Този аспект може да предизвика още сексуални проблеми и бактериални инфекции. Избягвайте случайните полови контакти, конфликтите, къпането в басейни и вани. Пазете краката си от травми.

На 10 юни Меркурий е в квадратура с Юпитер и Нептун. При някои от представителите, родени през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей може да има нарушения във функциите на щитовидната жлеза, в химичните процеси на лимфата и кръвната плазма, психо-емоционални разстройства. При хипертонично болните може да има повишаване на кръвното налягане. Меркурий като управител на дихателната система може да даде нарушения във функциите на белите дробове и дишането при белодробни заболявания. Разбира се, при всеки проявите са различни и зависят от факторите в рождения му хороскоп. Затова е добре да се вземат мерки навреме. Избягвайте посещенията на многолюдни места, поради възможността и от вирусни заболявания.

На 11 юни от 6.31 до 11.52 часа Луната отново е без курс, след което навлиза в знака Водолей и ще остане там до 0.04 часа на 13 юни.
На 12 и 13 юни не се препоръчват операции на апендикса, вените, роговицата на очите и слуховия нерв на ушите, на костите и ставите на глезените. Дните са подходящи за лечебно-профилактични процедури, свързани с изброените органи. Хората с разширени вени да избягват продължителното стоене на крак.

На 11 и 12 юни Луната е в квадратура към Венера и Марс в знака Телец. Родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей са предразположени към нарушения във функциите на щитовидната жлеза, синузити и остри респираторни заболявания, нарушение във функциите на пикочо-половата система.

На 12 и 13 юни Слънцето е в съвпад с неподвижната звезда Капела от съзвездието Колар, която може да предизвика нещастни случаи и психични разстройства, като по-уязвими са родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

На 13 юни Луната е в съвпад с Юпитер и Нептун във Водолей. Възможно е повишаване на емоционалността и чувствителността, нарушения в обменните процеси и кръвообращението, алергични или маниакални прояви. Денят е неблагоприятен за емоционалната стабилност и здравето най-вече за родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

На 14 юни Луната е в знака Риби. Денят е благоприятен за очистване на токсините от организма, точков масаж на стъпалата на краката, медитация и усамотяване за възстановяване на енергията. Не е желателен приема на алкохол, силни лекарствени средства и опиати. Тъй като е почивен ден, ако все пак решите да пийнете алкохол, купувайте го само от магазините, за да не попаднете на алкохол-менте. В дните, когато Луната е в знака Риби има предразположения към натравяния с алкохол и други токсични вещества, алергични прояви, отоци по крайниците поради натрупване на течности в организма, както и психологични проблеми. Времето е подходящо за плаж, но избягвайте къпането в забранени зони. Неделя е ден за пътуване и отдих, не го помрачавайте с неразумни постъпки и безразсъдно високи скорости. Наспете се добре в събота срещу неделя и пътувайте бодри и трезви по пътищата. Това ще ви гарантира добро настроение и здраве.
Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

* * *

Лунна диета – юни 2009

Коментирай