Здраве и красота

Здравен хороскоп – 20-26 юли 2009

17.07.2009г. / 17 45ч.
Аз жената
Здравен хороскоп – 20-26 юли 2009

На 20 и 21 юли Луната все още е намаляваща, в знака Рак. На тези дати не се препоръчват операции на хранопровода, стомаха, жлъчката, черния дроб и млечните жлези. Лечението и профилактиката свързани с изброените органи, ще се отразят благоприятно на организма ви. Ако операцията не може да бъде отложена, е необходимо да се извърши допълнителна обработка на следоперативните рани за предотвратяване на възпалителни процеси и усложнения в подходящи дни, според позицията на Луната. Дните не са подходящи за дълбоко почистващи, подхранващи и овлажняващи маски. През тези дни се хранете с прясно приготвена храна, съдържаща повече въглехидрати, с повече плодове и зеленчуци.

На 20 юли, между 01.12 и 07.51 часа, Луната е без курс, в сутрешните часове е в опозиция с Плутон. Луната в знака Рак дава силна чувствителност, а в опозиция с Плутон – засилва страховете. Родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог е желателно да се предпазват от инциденти, особено във вода. Пийте по възможност минерална вода. Новолунието на 22 юни в Рак в опозиция с Плутон оказва сериозно влияние във връзка с водни инциденти и хранителни натравяния. Така че, не го подценявайте.

На 20 юли Венера е в квадратура със Сатурн и в съвпад със звездата Ригел от съзвездието Орион. Освен към финансови, аспектът между Венера и Сатурн предразполага и към емоционални затруднения. Родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби са предразположени към депресивни състояния, липса на хармония в отношенията, което е сериозна предпоставка за хронифициране на заболявания. Тъй като са акцентирани знаците Близнаци и Дева, трябва да обърнете сериозно внимание на правилното хранене и да не натоварвате излишно нервната си система. Уязвими са и горните крайници, ребрата, задстомашната жлеза, тънките черва, дванадесетопръстника, белите дробове и бронхите. Венера с съвпад със звездата Ригел може да предизвика болки в ставите.

На 22 юли, в часовете между 05.34 и 19.35, Луната отново е без курс. На този ден ще има пълно Слънчево затъмнение, което е и най-продължителното от 1814 година насам – 6 минути. По време на Слънчеви затъмнения хората са с намалена енергия. Най-силно ще повлияе на родените на 21 и 22 юли, както и на 19 и 20 януари. Акцентът върху рожденото Слънце или планета от рождения хороскоп на 29-я градус в Рак и Козирог, а също и в знаците Овен и Везни, ще донесе важни събития и промени в живота на посочените знаци и градус. На този ден е добре да се предпазвате от силни емоционални стресове, взимането на важни решения (заради положението на Луната без курс) и физическата преумора. Не препоръчвам и оперативни намеси, къпането в неохраняеми или забранени за целта водоеми. Подсигурете си безопасна и спокойна атмосфера. Избягвайте по възможност пътуванията. Въздържайте се от консумация на алкохол, месо и прием на силни лекарствени средства или опиати. Денят е подходящ за очистване на организма от токсините чрез гладуване. Пийте поне 2-3 л минерална вода или билков чай. Ако не можете да издържите на пълен глад, хапвайте и плодове.

На 22 юли в 19.35 часа Луната навлиза в знака Лъв, където ще бъде и на 23 юли. На 22 и 23 юли не се препоръчват операции на сърцето, диафрагмата, кръста, гърба, вените и артериите. Дните са подходящи за лечебно-профилактични процедури, свързани със сърдечносъдовата система. Активно спортуващите да не натоварват прекалено сърцето, кръста и гърба.

На 23 юли Луната е в опозиция с Юпитер и Нептун. Тези аспекти предразполагат към емоционална неустойчивост и психични проблеми. През тези дни се завишават и тенденциите към инфаркти, така че не се излагайте на слънце в часовете от 12 до 16 часа. Избягвайте негативните емоции и не прекалявайте с алкохола.

На 24 и 25 юли Луната е в знака Деварастяща. По време на растяща луна не е желателно да планирате операциите си, освен ако не се касае за спешни състояния. През тези дни не се препоръчват операции на червата, дванадесетопръстника, задстомашната жлеза и жлъчните пътища. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на храносмилателната система. Не консумирайте некачествена и мазна храна, за да избегнете хранителни натравяния и стомашно-чревни проблеми. Съвпадът на Венера със звездата Капелла засилва шизофреничните прояви.

На 24 юли Луната е в квадратура с Марс в късните часове. Родените през втората и третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби да се предпазват от пожари, да шофират внимателно на път и да преглеждат автомобилите си за изправност преди пътуване. Възможни са също възпалителни процеси на бронхите и белите дробове, както и наранявания на горните крайници и гръдния кош.

На 25 юли Луната е в съвпад със Сатурн, а в късните часове на деня – в опозиция с Уран. В същото време Марс е неаспектиран и в съвпад със звездата Алдебаран. В здравословно отношение са възможни инсултни състояния. Когато една планета е неаспектирана ( особено Марс ) са възможни всякакви инциденти. В нощните часове на 25 срещу 26 юли избягвайте импулсивните и рисковани действия, шофирането с високи скорости и в нетрезво състояние, пушенето в леглото, както и нощното къпане в морето. Най-уязвими са родените през втората и третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

На 26 юли, между 02.14 и 08.25 часа Луната е без курс. В тези часове си подсигурете спокойна и безопасна обстановка.

В 08.25 часа на 26 юли Луната навлиза в знака Везни. Денят не е оперативен, но е подходящ за лечение и профилактика на бъбреците и цялата отделителна система.

На 26 юли Луната е в квадратура с Плутон. Може да се очаква завишаване на емоционалността и агресивността при родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Предпазвайте и кожата си от изгаряния. Съществува и риск от кожни заболявания, главоболие и безсъние. Неаспектираният все още Марс в съвпад със звездата Алдебаран, както и квадратурата на Луната с Плутон, в мунданен план могат да предизвикат взривове и пожари, трудни за овладяване. Родените през втората декада, най-вече на знаците Близнаци и Стрелец, да избягват шофирането с високи скорости, докато Марс аспектира рождените им Слънца. Марс излиза от знака Близнаци на 26 август. До тогава е желателно да не се правят планови операции на цялата дихателна система. Избягвайте нервните разстройства и внимавайте за пожари.

Послушайте съветите на звездите! Така ще си спестите много неприятни преживявания.
Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
офелия ( преди 11 години )