Здраве и красота

Лазерно разбиване на камъни за първи път в България

10.08.2009г. / 09 23ч.
Аз жената
Лазерно разбиване на камъни за първи път в България

Ако страдате от тъпи и изтощителни болки в кръста, кръв в урината или поява на кръв при пристъпи на болка, свързана с движение, промяна на положението на тялото или физическо натоварване, има вероятност причината да е камъни в бъбреците или пикочните пътища.
Бъбречно-каменната болест е позната от дълбока древност. Камъни в пикочните пътища са открити в египетските мумии.
Бъбречно-каменната болест е разпространена сред 1-3% от населението. Броят на камъните, които се откриват при пациентите, е различен – от един до няколко. Размерите също варират – от милиметри до 10 см в диаметър.

Основна причина за образуването на камъни е нарушена обмяна на веществата. А също и:
    -географски фактор – при по-горещ климат организмът се поти повече и по този начин в организма се повишава концентрацията на някои соли и може да започне образуване на камъни. Освен това химичният състав на водата и хранителните продукти в някои региони също може да има влияние към този процес
    -постоянен недостиг на витамини в храната може да доведе до образуване на камъни
    -различни травми и заболявания на костите – остеомиелит, остеопороза
    -хронични заболявания на стомаха като гастрит, колит, язва
    -силно обезводняване на организма
    -различни заболявания на бъбреците и органите на пикочната система – пиелонефрит, хидронефроза, цистит, аденом на простатата, простатит

В случай, че болката в областта на кръста не преминава и даже се усилва, имате кръв в урината, тресе ви, болезнено и затруднено уринирате, задължително се консултирайте със специалист-уролог. Хил клиник разполага с модерно оборудвано отделение по женска и мъжка урология, в което се провежда лечение с най-новите медицински методи.

Прегледът, който ще се направи, включва общ анализ на урината, ултразвуково изследване и рентген на органите на пикочната система, включително и вътрешна урография. При съмнения за камъни в пикочния мехур се провежда и цистоскопия.
Не допускайте заболяването да се развие, тъй като с времето е възможно да се провокира възпаление в органите, в които са разположени камъните.
Подборът на метод на лечение зависи както от разположението, размерите и състава на камъните, така и от усложненията, които са настъпили в организма. Лечението може да бъде консервативно, инструментално и оперативно.
В момента най-малко травматичното лечение при бъбречно-каменна болест е лазерното разбиване на камъни. Методът е въведен и се прилага в България от висококвалифицираните специалисти на Хил клиник. Това е минимално инвазивно лечение, което позволява на пациента да се завърне вкъщи още същия ден. Интензивната светлинна енергия на лазера разбива камъка на по-малки камъчета, след което камъчетата се изваждат през уретрата. В сравнение с външното ултразвуково разбиване на камъни, при което ударните вълни преминават през всички тъкани и слоеве от кожата на гърба в дълбочина до камъка, лазерната енергия не уврежда съседните тъкани. Друго голямо предимство е, че при лазера въобще няма ударни вълни. При него енергията се предава директно върху камъка. Методът е ефективен при всички видове камъни и гарантира над 95% успех. Лечението е свързано с незабавно облекчаване на състоянието, бързо възстановяване и минимален риск от усложнения. При съмнение за камъни в бъбреците и пикочните пътища, както и при проблеми в уринарната система, не се колебайте да се консултирате със специалистите на Хил клиник!

За повече информация:
тел. 439 31 31
www.hillclinic.com

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
prikazlivka ( преди 9 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Иван ( преди 11 години )
Обиколил съм де що има болници, включително и Хил клиник, точно за камъни в бъбреците. Ами да ви кажа, разликата е огромна - нормално отношение, не съм чакал пред кабинета, направиха ми изследванията и много ясно ми бе обяснено как протича операцията. Нещо, което не се случва другаде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ех, Стамате... ( преди 11 години )
Няма край българската завист и простотия. Ако не можем, дай поне да оакаме и оплюем онези, дето могат нещо да направят.То чак грозно, бе :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Стамат ( преди 11 години )
Цялата статия е абсолютно невярна. Пълна е с неточности и неверни твърдения. С две думи, този който я е писал изобщо няма предствава за какво става въпрос!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Стамат ( преди 11 години )
Това изобщо не е вярно!Лазерната литотрипсия е въведена за първи път още преди 4 години в Алексадровска болница, където имат най-голям опит с този вид разбиване.Така че Хил клиник нито са първи нито са единствените нито са най-добрите в този метод.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
byulent ( преди 11 години )
predi dve sedmici se sabudih sas ostri bolki vav bibreka otidoh na nefrolg i mi kazaha ce imam kamak v bibreka dadohami hapceta mina edna sedmica i bolkata sprya posle poglednaha sas videozon i mi kazaha ce bibreka e malko po spokoen ot predi i ce kamakit e slyazal na dolu sega nyamam nikakvi bolki nikade neme boli mojeli dami kajete kakvo tryabva da pravya?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар