Здраве и красота

Жаждата за живот ми показа верния път

09.09.2009г. / 10 31ч.
Аз жената
Жаждата за живот ми показа верния път

Ще ви представяме откъси от „Целебник само за жени” в следващите броеве, а днес интервю с авторката на книгата Петя Дочева.

Вие прилагате системата „Самолечител” в качеството си на специалист по рекреация в новооткрития от Вас Център за рекреация във Варна. Какво Ви привлече в този метод?
Самата аз дължа живота си на този метод. И сега, когато се връщам назад във времето, много се вълнувам, до сълзи. През 1996 г ми беше поставена диагноза „Базедова болест”. След като бях провела медикаментозно лечение 9 месеца, чувствах, че с всеки изминат ден състоянието ми се влошава.Само лежах без сили да стана от леглото и плачех. Лекуващите ме лекари не ми даваха надежда. Заболяването започна след нервна криза и грип, задълбочи се в тежка депресия. Бях като обезумяла. Говореха ми, аз чувах гласа, но не разбирах думите, до съзнанието ми не достигаше смисъла им. Усещах, че си отивам от този свят.
Бях с тежка констипация, анемия, със свръхтегло за ръста си, костно-ставни проблеми и болки в костите, стеатоза, кръвното ми варираше – рязко високо, след това ниско. Имах възпаление на дебелото черво и язва на дванадесетопръстника, разширени вени, да не говорим за високия холестерол, който с никакви медикаменти не се повлия, песъчинки в бъбреците и камък 6 мм в единия бъбрек. Бях се превърнала в кълбо от болести и страдания. Не можех да се движа без придружител. Връхлитаха ме фобии от общуване с много хора, от затворени пространства. Когато пътувах с автобус, усещах как сърцето ми започваше да бие учестено, едва   дишах, изпотявах се и усещах, че нещо лошо ще се случи с мене, стягаше  ме гърлото, трудно преглъщах, дишането секваше. Беше нещо ужасно. И   сега се чудя, как всъщност оцелях.

В какво се състои метода, който ви спаси?
Принципа е – храната да е вашето лекарство и лекарство – вашата храна. Прави се тридневно прочистване, без да се гладува, аурикулотерапия, лечебна релаксация, психоанализа, нов начин на часово хранене...
Лекуваха ме специалистите от Международния природонаучен и  природоучебен център по екологична медицина „Еврист”, който сега носи името
„Био Дар”. Така попаднах в „Школата на доц.Стоянов”. Включих се в курса по природолечение, воден лично от автора на системата „Самолечител” – Асен Стоянов. След това открих първия в Казанлък магазин за диетични храни и билкови продукти „Здраве”.
В моя живот се случиха две важни събития, които ми посочиха верния път, който продължавам да следвам и засилиха жаждата ми за живот. Когато бях на легло и страдах, започнах да чета „Книга за здравето”, която ми бяха подарили загрижени приятелки. Там видях, че има методи, неползвани от конвенционалната ни медицина. Удивлението ми беше голямо, когато в книгата-методика „Самолечител” прилагаха тези методи, разработени като практико-приложна система, а те спасиха живота ми. Аз съм една от десетките потвърждения, че няма нелечима болест, че всяко заболяване се лекува, но не всеки човек, защото програмата трябва да се спазва стриктно, без догматични предразсъдъци, с мотивация и желание за оцеляване. Аз съм живия пример, доказателство за това. И не само аз. В тази книга  ще споделя случаи на хора, с които заедно се лекувахме и съм ги наблюдавала. Също случаи и хора, които сега се лекуват в нашия Център и биват излекувани.
Направих три поредни шестдневни прочиствания, по едно на месец. Изглежда съм била предразположена към анемия от изтощения ми през месеците на боледуване имунитет. Желязодефицитната анемия се задълбочи. Сега разбирам, че е било необходимо още от първия ден на лечението да включа да пия поне 3 месеца прясноизцеден сок от червено цвекло в комбинация със сок от моркови. През 1996г. в страната ни все още червеното цвекло беше  непознато, дефицитно, произвеждаше се малко и бързо свършваше. Разбира се, нашият Лечебен център свърши много рекламна работа през годините да убеди българите да произвеждат червено цвекло, да ги запознае с лечебната му сила. Сега го има навсякъде.
Затова съветът ни е – когато усетите слабост или сте на ръба на изтощението или развивате анемия – пийте всеки ден по 100 мл сок от червено цвекло и 300 мл сок от моркови, смес, това е дозата на ден. Пийте тази смес поне 3 месеца, почивка 5-6 дни и отново.


Желязо дефицитната анемия е лечима по нашата програма

Известно е, че анемията не е основно заболяване, а симптом, следствие от различни здравословни проблеми, които носим. Анемията идва, за да ни покаже, че трябва да се вслушаме в своя организъм, да разберем сигналите му и да започнем цялостно, комплексно лечение.
Едно от заболяванията, към които ни насочва анемията е и нарушената функция на щитовидната жлеза, което е сигнал за хронични възпалителни процеси, за увреден черен дроб, особено за недостиг на определени хранителни вещества – желязо, фолиева киселина, витамин B6 и B12, обилна и продължителна менструация или маточни кръвоизливи и др., всички те могат да причинят анемия.
Анемията се характеризира  като заболяване на кръвта, наричано още „малокръвие”, намаляване на хемоглобина и броя на еритроцитите в единица обем кръв. Общото количество на кръвта не се променя, освен при кръвозагуба. Тогава костният мозък започва да произвежда усилено червени кръвни клетки, кръвта обеднява на желязо и тогава е налице желязодефицитна анемия. Най-доброто лечение е своевременното преливане на кръв.
За да се преодолее своевременно кръвозагубата и за набавяне на желязо, фолиева киселина, витамин B6 и B12 се включва соколечение от червено цвекло и моркови, билкови продукти от серията медовини и билковини, особено билковина с арония, лечебни чайове и билкови таблетки, които съпровождат основното лечение и само помагат по-бързо човек да се възстанови.
Който е преминал през нашата система с удивление твърди: „Усещам, като че летя. Така ми е леко и се чувствам превъзходно!” Защото самото прочистване дава криле, когато човек се освободи за 7-10 дена от токсините, които е носил в себе си през целия си живот.
Прочистването води към изцеление. Успокоява нервната система. Преборва депресията, страховите състояния, фобиите. Разбира се, всичко това придружено с шрайб и колоротерапията, с процедурата пред огледалото, където всеки ден виждаш как ставаш по-красива и млада!

За контакти град Варна: 052/600 416,
град София: 0894/649 504, 0887/314 998
www.biodarmedo.com

Асен Стоянов: Нелечими досега заболявания вече се лекуват с интегративни методи
* * *

Курсът по лечебна релаксация помага на страдащите
Мумио “Тян Шан” и “Тибетски еликсир” лекуват алкохолизъм
Най-добрият лекар се познава по резултатите!
Отслабване без диети и глад!
Алкохолизмът е заболяване, а не прищявка
Лечение на миома без операция
Трайно природолечебно отслабване и лечение на алкохолизъм
Начинът на хранене разболява или лекува
Системата "Самолечител" ме спаси

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
juli ( преди 11 години )
Мили дами,познавам Петя много малко,но това е една чудесна и льчезарна жена,готова да помага на всеки.Нека има повече тракива с големи истински човешки сьрца!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ирена ( преди 11 години )
Имам миомен възел в размер на 9 смкойто не ми създава проблеми, но лекарите са категорични ,че трябва да се оперирам.Вие можете ли да ми помогнете да се излекувам без операция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар